Ελληνισμός στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ

Δείτε επίσης

Chrisa Sarantopoulou
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ παρέχει άριστη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, του Πολιτισμού, των αξιών, των παραδόσεων και των εθίμων της Ελλάδας, σε ομογενείς φοιτητές και μη.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Ηλίας Τομάζος, σε δηλώσεις του προς το «Περιοδικό» ανέφερε ότι

η «Παιδεία» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης όλων των ηλικιών.

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μία μικρή ομάδα φοιτητών το 1977 και τώρα έχει επεκταθεί σε αρκετές πολιτείες ακόμη και στην Ελλάδα προσφέροντας ταυτόχρονα υποτροφίες σε μεγάλο αριθμό μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

«Το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ μας παραχώρησε μία μεγάλη έκταση γης όπου με δωρεές ομογενών χτίσαμε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, θέατρο και μουσείο, τα οποία αποτελούν πραγματικό στολίδι για τον χώρο της παιδείας».

«Διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα σπουδών εκτός Ελλάδας για Γυμνάσια και Πανεπιστήμια, ενώ συνεργαζόμαστε με τα πιο διάσημα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Επίσης στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών διδάσκονται τάξεις Ελληνικών και Βυζαντινών μαθημάτων για μικρότερες ηλικίες».

«Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις μας χρησιμοποιούνται επίσης από διάφορους φοιτητικούς συλλόγους και από την ευρύτερη κοινότητα», τόνισε ο κ. Τομάζος.


Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον διευθυντή του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ

Συνάντηση με τον καθηγητή κ. Ηλία Τομάζο, διευθυντή του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία», είχε στις 14 Φεβρουαρίου 2020, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Τομάζος ενημέρωσε την Υπουργό σχετικά με τα πολιτιστικά προγράμματα που σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο, καθώς και για το νέο «Spartan Museum», η ανέγερση του οποίου έχει σχεδόν αποπερατωθεί στο campus του Πανεπιστημίου. Όπως σημείωσε ο κ. Τομάζος, η διοίκηση του Πανεπιστημίου επιθυμεί το Μουσείο να παρουσιάζει τον Ελληνικό Πολιτισμό, στη διαχρονία του, μέχρι την περίοδο του Βυζαντίου.

Η κ. Μενδώνη ανέλαβε να δημιουργηθεί μία έκθεση, η οποία θα αποτελείται από αντίγραφα γλυπτών, φωτογραφικό υλικό και ψηφιακά μέσα. Η έκθεση θα παρουσιάζει την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από τους Προϊστορικούς Χρόνους έως και το Βυζάντιο. Όπως σημείωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΥΠΠΟΑ θα ετοιμάσει μέσα στους επόμενους μήνες τον σχεδιασμό της έκθεσης, καθώς και τα αντίγραφα που θα εκτεθούν, ενώ η ψηφιακή παρουσίαση θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Από τον κ. Τομάζο κατατέθηκαν τα αναλυτικά σχέδια του «Spartan Museum», τα οποία θα μελετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, για τον σχεδιασμό της έκθεσης.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου έχει ολοκληρωθεί, επίσης, η κατασκευή του Καλλιμάρμαρου ανοιχτού θεάτρου «Μέγας Αλέξανδρος», τα εγκαίνια του οποίου έχουν προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Οκτωβρίου 2020. Η κ. Μενδώνη αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Τομάζου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του θεάτρου. Εναρκτήρια εκδήλωση θα είναι θεατρική παράσταση, βασισμένη στα «Μαθήματα Πολέμου» του Θουκυδίδη.


Το πρώτο αυθεντικό ελληνικό θέατρο στην Αμερική στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, έργο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία». Aπομίμηση του διάσημου θεάτρου της Επιδαύρου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -