Thursday, 24 April 2025

Στην Ελβετία οι Γιατροί συνταγογραφούν επισκέψεις στο μουσείο!

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Γιατροί συνταγογραφούν επισκέψεις στο μουσείο, για λόγους ψυχικής υγείας, στην Ελβετία.

Ελβετοί γιατροί επεκτείνουν το εύρος των συνταγών για ασθενείς με ψυχικά νοσήματα και χρόνιες ασθένειες ώστε να περιλαμβάνουν περιπάτους σε δημόσιους κήπους, αίθουσες τέχνης και μουσεία.

Η πόλη Νεσατέλ της δυτικής Ελβετίας ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία πιλοτικά τον περασμένο μήνα σε συνεργασία με γιατρούς ώστε να βοηθηθούν οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και να προωθηθεί η σωματική δραστηριότητα.

«Για ανθρώπους που κάποιες φορές αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ψυχική τους υγεία, (αυτό) τους επιτρέπει να ξεχνούν για λίγο τις έγνοιες τους, τον πόνο τους και τις ασθένειές τους, να περνούν μια ευχάριστη στιγμή», λέει στο Ρόιτερς η Πατρισιά Λεμάν, μια γιατρός της Νεσατέλ που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

«Είμαι πεπεισμένη ότι όταν φροντίζουμε τα συναισθήματα των ανθρώπων, τους επιτρέπουμε με κάποιο τρόπο να βρίσκουν ίσως ένα μονοπάτι ίασης», προσθέτει.

500 συνταγές για επισκέψεις σε τρία μουσεία και τον βοτανικό κήπο της πόλης Νεσατέλ 

Πεντακόσιες συνταγές θα χορηγηθούν για ελεύθερες επισκέψεις σε τέσσερις χώρους, περιλαμβανομένων τριών μουσείων και του βοτανικού κήπου της πόλης.

Μια από τις συνταγές δόθηκε σε μια 26χρονη γυναίκα, η οποία υπέφερε από υπερκόπωση και την οποία το Reuters συνάντησε στο Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Νεσατέλ, όπου φιλοξενούνται αριστουργήματα του Κλοντ Μονέ και του Εντγκάρ Ντεγκά καθώς και μια συλλογή από πορσελάνινες μηχανικές κούκλες.

«Νομίζω ότι ρίχνει λίγο φως στο σκοτάδι», λέει η γυναίκα αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ιδέα αυτή προήλθε από μια έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2019, η οποία εξετάζει τον ρόλο της τέχνης στην προώθηση της υγείας και στην αντιμετώπιση των ασθενειών.

Στη διάρκεια των λόκνταουν για την COVID-19, το κλείσιμο των μουσείων έπληξε την ψυχική υγεία των ανθρώπων, εξηγεί η Ζιλί Κουρσιέ Ντελαφοντέν, η επικεφαλής των πολιτιστικών αρχών της πόλης. Η πρωτοβουλία θα δοκιμαστεί για ένα χρόνο και πιθανόν να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες, όπως στο θέατρο.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!