ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβολιασμός 15-17 ετών: Την Πέμπτη (15/7) ανοίγει η πλατφόρμα

Ο εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών με εμβόλιο Pfizer στην Ελλάδα ξεκινά, με την πλατφόρμα των ραντεβού να ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.

Ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών έγιναν χθες Δευτέρα 12 Ιουλίου από το Υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού. Ο εμβολιασμός των 15-17 ετών θα γίνεται με εμβόλιο Pfizer και έχει λάβει την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό εφήβων γίνονται την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και εξαπλώνεται στην Ελλάδα.

Στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας μίλησαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού, που ίσχυε όταν κάποιος ακύρωνε δύο φορές προγραμματισμένη επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Εμβολιασμός 15-17 ετών για κορωνοϊό στην Ελλάδα – Πώς κλείνεται το ραντεβού

Την ανακοίνωση για τον εμβολιασμό σε εφήβους 15-17 ετών έκανε ο κ. Θεμιστοκλέους. Όπως είπε, το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr. Απαραίτητοι είναι οι κωδικοί taxisnet. Το ραντεβού μπορεί να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. 

Προγραμματισμός ραντεβού μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας θα προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού. Την ημέρα του εμβολιασμού, τα παιδιά, ηλικίας 15-17 ετών, θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button