Ενα ακόμη σπουδαίο έργο στην Αρχαία Μεσσήνη

Δείτε επίσης

 

Εγκαινιάστηκε το στέγαστρο της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου

Η κοσμοσυρροή στην Αρχαία Μεσσήνη, για τα εγκαίνια του στεγάστρου της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου, τα αποκαλυπτήρια της έκθεσης γλυπτικής και τη συναυλία της Κλαούντια Ντελμέρ, αποδεικνύει περίτρανα πως το έργο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και των συνεργατών του έχει κατακτήσει την καρδιά όχι μόνο των Μεσσήνιων, αλλά όλων των Ελλήνων.

Παράλληλα, η κατασκευή του στεγάστρου και η διοργάνωση των εκδηλώσεων αποδεικνύουν ότι η συνεργασία των κρατικών υπηρεσιών, των ιδιωτών, και της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του νομού.

Για την κατασκευή του στεγάστρου της βορειοανατολικής στοάς του Γυμνασίου μίλησαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ευχαριστώντας και ονομαστικά όλους όσοι συντέλεσαν τεχνικά και οικονομικά στην ολοκλήρωση του έργου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης και ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Για την έκθεση “Αγορά. Ένδεκα γλύπτες στην Αρχαία Μεσσήνη” μίλησαν, κοντά στα γλυπτά, η ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού, ο γλύπτης Γιώργος Χουλιαράς και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Κλαούντια Ντελμέρ, που ζέστανε με τη φωνή της το παγωμένο από το φθινοπωρινό βοριαδάκι θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Περισσότερα στο eleftheriaonline.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -