ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένα γράμμα …. στον Άγιο Βασίλη από την Κεφαλονιά

Ένα γράμμα …. στον Άγιο Βασίλη στέλνουν δυο μικρά παιδιά με καταγωγή από την Κεφαλονιά σύμφωνα με το www.kefaloniapress.gr . Τι ζητούν; Το δώρο που επιθυμούν αυτά τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερο και συγκινητικό!

Αφυπνίζει τους μεγάλους και ας ελπίσουμε ότι θα κινητοποιήσει τους αρμόδιους. Μπορεί να το στέλνουν στον Άγιο Βασίλη… αλλά μήπως τελικός αποδέχτης θα έπρεπε να είναι κάποιοι άλλοι;

Ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να γίνει το νησί τους έτσι όπως το ονειρεύονται και έτσι όπως αξίζει να είναι. Τα «μικρά ξωτικά» να καθαρίσουν τα πάρκα και τα κάστρα και να δημιουργηθούν παιδικές χαρές για να παίζουν..

Διαβάστε το Γράμμα στο www.kefaloniapress.gr


 

viberΤο BestNews και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


 

Ένα γράμμα …. στον Αϊ – Βασίλη

Αγαπημένε Αι Βασίλη,

Είμαστε δύο αδέλφια 4ης και 5ης δημοτικού και μένουμε Αθήνα. Όμως κάθε καλοκαίρι αλλά και τις γιορτές των  Χριστουγέννων ερχόμαστε και περνάμε οικογενειακά στην Κεφαλονιά γιατί από εκεί έχουμε ρίζες.

Φέτος σου γράφουμε όπως κάθε χρόνο για να σου ζητήσουμε να πραγματοποιήσεις …… τις ευχές μας. Επειδή αγαπάμε το νησί μας, το επισκεπτόμαστε συχνά. Μας αρέσει να πηγαίνουμε στη θάλασσα φυσικά αλλά και στο Αργοστόλι και να περπατάμε στην λιμνοθάλασσα του Κουτάβου. Στενοχωριόμαστε όμως γιατί κάθε χρόνο ο Κούταβος είναι όλο και πιο παραμελημένος  και βρώμικος. Ρόδες αυτοκινήτων  μέσα  στη θάλασσα, μπαταρίες, σπασμένα παγκάκια και σκουπίδια …  που δυστυχώς συνυπάρχουν με τις πάπιες, τις χελώνες και τις χήνες ( λυπητερή εικόνα ).

Περπατώντας λίγο πιο πέρα, στη γέφυρα του Κουτάβου και ενώ είναι μόνο για πεζούς, πολλές φορές έχουμε δει να περνάνε μηχανές, ενώ αντιθέτως στην πλατεία του Αργοστολίου που πιστεύαμε ότι θα μπορούμε να παίξουμε, δεν επιτρέπεται να περνά ούτε ποδήλατο.  

Πηγαίνοντας στα χωριά της Λειβαθούς, το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου δεσπόζει επιβλητικό, μέσα όμως από τα τείχη είναι τελείως αφημένο, εγκαταλειμένο σα να θέλει κάποιος να ξεχάσουμε και να αγνοήσουμε την ιστορία του νησιού μας. Τα άγρια χόρτα έχουν κυριαρχήσει στο χώρο και έχουν κρύψει τα αξιοθέατα και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Ενώ όταν περπατάς πρέπει να προσέχεις τις τρύπες και τα φίδια.

Στις χώρες του εξωτερικού όπως στη Γαλλία, στα Κάστρα υπάρχει ζωή και είναι περιποιημένα. Υπάρχουν μέσα στα τείχη, μικρά μαγαζιά που πουλάνε ενθύμια, υπάρχουν πινακίδες που εξηγούν την ιστορία του Κάστρου, ξεναγοί και περιποιημένοι κήποι.

Θα ήμασταν πολύ περήφανοι για τον τόπο μας αν κάποια πράγματα έφτιαχναν και οι άνθρωποι πρόσεχαν το περιβάλλον και τα μνημεία. Γιατί η Κεφαλονιά είναι όμορφο νησί και τα μνημεία αποτελούν την ιστορία του τόπου μας.

Για φέτος λοιπόν τ’ όνειρό μας και η ευχή μας είναι τα……. «μικρά ξωτικά» να καθαρίσουν τον Κούταβο και το Κάστρο του Αι Γιώργη, να φτιάξουν ωραίους κήπους στους δημόσιους χώρους (Νάπιερ, Κάστρο, Κούταβο) για να κάνουμε βόλτες και να δημιουργηθούν παιδικές χαρές για να παίζουμε. Οι κατεστραμμένοι πάγκοι να αντικατασταθούν με καινούριους και στην πλατεία να τοποθετηθεί ένα καρουσέλ.

Αϊ Βασίλη ίσως, εσύ μπορείς ίσως, να ευαισθητοποιήσεις τους αρμόδιους και η ευχή μας να γίνει πραγματικότητα … και τότε θα επανέλθουμε για να ζητήσουμε πιο ασφαλή σχολεία για τους φίλους μας στο νήσι. Ίσως υπάρχει ελπίδα κάτι να αλλάξει και μετά τα Χριστούγεννα.

 Καλές γιορτές

Αλέξης και Λυδία


 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button