Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies.
Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR .* Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.
Το κουνουπίδι είναι ένα χειμερινό λαχανικό με τεράστια διατροφική αξία. Πρόκειται για ένα λαχανικό το οποίο θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής μας διατροφής, καθότι παρέχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας.
Γράφει η Βασιλική Μαλλιαρού
Το λαχανικό αυτό έχει λιγοστές θερμίδες και δη 23 kcal ανά 100 gr τροφίμου, ενώ αξιοποιείται ως μια εξαιρετική επιλογή σαν ενδιάμεσο σνακ σε προγράμματα διαίτης. Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, Α (καροτίνη), κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο. Τα συστατικά του θεωρείται ότι ενισχύουν στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το κουνουπίδι προστατεύει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, καθώς περιέχει την ουσίααλλικίνη που βοηθάει στην ελάττωση του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδίων και ενισχύει στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.
Επιπλέον, είναι μία καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συνεισφέροντας στην μείωση της LDL -χοληστερόλης.
Ακόμα βοηθάει στην αποτοξίνωση του συκωτιού και του αίματος και ενισχύει στη θεραπεία και άλλων ασθενειών, όπως διαταραχές στα νεφρά και στην ουροδόχου κύστη, στην υψηλή αρτηριακή πίεση, στην αρθρίτιδα, στην δυσκοιλιότητα και στο άσθμα.
Το κουνουπίδι περιέχει υψηλά επίπεδα της ουσίας γλυκοζιδάσης η οποία όταν διασπάται παράγει τις ισοθιοκινάτες, που αποτελούν έναν από τους ισχυρότερους αντικαρκινικούς παράγοντες στη διατροφή. Η ανάμειξή τους δε με το σάλιο, δημιουργούν την ισοθειοκυανίνη, η οποία είναι χρήσιμη για την ενεργοποίηση των ηπατικών ενζύμων, που βοηθούν στην αποτοξίνωση των χημικών ουσιών και αυτών που δημιουργούν τον καρκίνο. Η ισοθειοκυανίνη μαζί με την ουσία σουλφοραφάνη, εμποδίζουν στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
Κατά συνέπεια, ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου, όπως του στήθους, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος ελαττώνεται. Το κουνουπίδι διαθέτει την ινδόλη -3- καρβινόλη που βοηθάει στη μεταβολή των επιπέδων οιστρογόνων στο μεταβολισμό και στη ρύθμιση των επιπέδων των οιστρογόνων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του προστάτη. Τέλος, περιέχει την ουσία DIM- διινδολυμεθάνιο, που έχει κατασταλτική δράση στον καρκίνο του μαστού.