ΒΙΒΛΙΑΖΩΑ

Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα! “Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη”

Του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου κ. Ν. Χρυσάκη

Εγχειρίδιο με τίτλο «Το Νομικό Status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη», εκδόθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Νικόλαο Χρυσάκη, με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης.

Πρόκειται για πρωτοβουλία ενός εξαίρετου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ και Ανθρώπου, η οποία αναμένεται να τύχει αναγνώρισης στους κόλπους της Ε.Ε μιας και η προσπάθεια αυτή αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία!

Το βιβλίο περιλαμβάνει όλη την ελληνική νομοθεσία για τα ζώα, είναι γραμμένο κατά τρόπο πολύ εύληπτο παραστατικό και συνάμα επιστημονικό.

Η έμπνευση και η ενασχόληση του κ. Χρυσάκη με το φιλοζωικό γίγνεσθαι, όπως ο ίδιος λέει, ήταν η  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, οι αγώνες της και οι εθελοντές της, όπως τους γνώρισε μέσα από τις παρουσιάσεις της κείμενης νομοθεσίας για τα ζώα εδώ και χρόνια στα αστυνομικά τμήματα της Κρήτης και όλης της Ελλάδας.

Από την παράδοση του βιβλίου στην Μαρια Χουστουλάκη για λογαριασμό της ΠΦΠΟ

Το βιβλίο δεν αρκείται στην απαρίθμηση νόμων, έχει πολλά παραδείγματα από πραγματικά περιστατικά κακοποίησης ζώων, αποφάσεις δικαστηρίων, πρακτική εφαρμογή ποινικών και διοικητικών υποθέσεων αλλά κυρίως παίρνει θέση στο μείζον ζήτημα της εγγενούς αυταξίας των ζώων, όπως αυτή περιγράφεται στα βιβλία μεγάλων φιλοσόφων για τα δικαιώματα των ζώων.

Η ΠΦΠΟ προλογίζει και στηρίζει ένθερμα το βιβλίο του, το οποίο ήδη μέσω της ΕΛ.ΑΣ και βεβαίως δωρεάν βρίσκεται σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας κατόπιν σχετικής έγκρισης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πολύτιμος σύμβουλος για όλους τους ένστολους συναδέλφους του.

Προσδοκά κι άλλοι αστυνομικοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά του με πρωτοβουλίες γύρω από την υπόθεση των ζώων και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να στηρίξει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή γιατί πραγματικά είναι ρηξικέλευθη.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής και συγγραφέας του βιβλίου κ. Νίκος Χρυσάκης, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, στην Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης, αλλά και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την δωρεάν αποστολή του εγχειριδίου σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε ότι η εικόνα μιας χώρας και η ποιότητα του πολιτισμού της καθορίζεται μεταξύ άλλων από το επίπεδο μέριμνας και προστασίας που οι θεσμοθετημένες κρατικές λειτουργίες εξασφαλίζουν στα άλλα συναισθανόμενα όντα, προσθέτοντας ότι η επαγγελματική επάρκεια, η ηθική πληρότητα, και η φιλοζωική κουλτούρα είναι οι ιδεώσεις εκείνες αρετές οι οποίες θα πρέπει να κοσμούν την προσωπικότητα του λειτουργούντος σε μια σύγχρονη και δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία Αστυνομικού.

ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Νίκο Χρυσάκη

Το βιβλίο “Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη”, αριθμεί 530 σελίδες και τυπώθηκε σε 900 αντίτυπα.

Η επίσημη παρουσίαση του, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2019 σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου.


Η προστασία των ζώων είναι υποχρέωση όλων μας και αποτελεί δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button