ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένα ζεϊμπέκικο για «Τα ρεμπέτικα πάθη της Σωτηρίας» από τη Νάντια Καραγιάννη

Ένα ζεϊμπέκικο, ύμνος τιμής στη Σωτηρία Μπέλλου, ένα μουσικό αφιέρωμα από τη Νάντια Καραγιάννη!!!

«Τα ρεμπέτικα πάθη της Σωτηρίας»

Με τη ζεστή φωνή της σε μια ξεχωριστή ερμηνεία, η Νάντια Καραγιάννη μας ταξιδεύει μουσικά σε εικόνες και στιγμές της αξέχαστης Σωτηρίας Μπέλλου.

Στιγμές και σταθμοί της ζωής της σπουδαίας Σωτηρίας Μπέλλου. Μια Βιογραφική μπαλάντα σε ρυθμό ζεϊμπέκικου.
Μουσική σύνθεση – ερμηνεία: ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Στίχοι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
Μια βιογραφική μπαλάντα, στο ρυθμό του ζεϊμπέκικου αφιερώνει η Νάντια Καραγιάννη στη μνήμη της σπουδαίας Σωτηρίας Μπέλλου. «Τα ρεμπέτικα πάθη της Σωτηρίας» είναι «ντυμένα» με μουσική που έγραψε η ίδια η ερμηνεύτρια και με τους στίχους του Γιώργου Ηρακλέους και αποτελούν φόρο τιμής στο ανεκτίμητο μουσικό έργο της.
«Η δημιουργική έμπνευση και των δυο μας έγινε από θαυμασμό και συγκίνηση προς τη Σωτηρία Μπέλλου, για το μεγαλείο της παρουσίας της στο τραγούδι καθώς και για την πολυτάραχη ζωή της που σίγουρα έκρυβε πολύ μεγάλο βιωματικό πόνο» σημειώνει χαρακτηριστικά η Νάντια Καραγιάννη.
Φυλακίστηκε στα 18 της στην Χαλκίδα. Ήρθε στην Αθήνα το 1940. Έκανε διάφορες δουλειές για επιβίωση. Την απέρριψε η μάνα της και η οικογένεια της για την διαφορετικότητά της… Κλείστηκε σε δύο ψυχιατρικές κλινικές… Στου Λυμπέρη και το Μαρκομιχελάκειο. Αρρώστησε με καρκίνο και έφυγε το ’96. Πολύπαθος άνθρωπος, που μέσα από αυτόν αναδύθηκε αυτή η μεγάλη φωνή-ψυχή.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ
“Νιώθω ότι είναι χρέος μας να τιμούμε τις μεγάλες προσωπικότητες που αφήνουν δυνατό αποτύπωμα στη διαδρομή τους στον χωροχρόνο. Έτσι νιώθω ότι έχει καταχωρηθεί η ξεχωριστή παρουσία της Σωτηρίας Μπέλλου και σε μένα και στα πολιτιστικά μας πράγματα όλα αυτά τα χρόνια της καλλιτεχνικής της ύπαρξης . Όταν διάβασα τον λόγο του ποιητή και φιλολόγου Γιώργου Ηρακλέους για κάποιες τραυματικές εμπειριες που καθόρισαν σίγουρα την ψυχοσύνθεση και την στάση της Μπέλλου στην ζωή της αλλά και στο τραγούδι, συγκλονιστηκα και αυθόρμητα θέλησα να βάλω μουσική.
Έτσι έγιναν “Τα Ρεμπέτικα Πάθη της Σωτηρίας”, ως φόρος τιμής.
Ένας ύμνος για την Σωτηρία…
Νιώθω μεγάλη αγάπη και σεβασμό για την Σωτηρία Μπέλλου. Για μένα είναι κάτι ιερό σαν παρουσία. Η φωνή της είχε μεγάλες δυνατότητες έκφρασης και ερμηνείας.
ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Απαγγέλουν οι ηθοποιοί
ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Τα ρεμπέτικα πάθη της Σωτηρίας

Ακούστε το:

 

Δείτε ακόμη:

Η Νάντια Καραγιάννη μένει σπίτι και τραγουδά για την Αρκαδία! Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button