ΖΩΑ

Ένας τυφλός σκύλος ανακαλύπτει τον κόσμο για πρώτη φορά

Η συγκινητική στιγμή που ένας τυφλός σκύλος ξαναβρίσκει την όρασή του και βλέπει τη νέα του οικογένεια είναι τόσο όμορφη.

Τυφλή για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η Χέιζελ είχε μάθει να προσανατολίζεται μέσω των άλλων αισθήσεών της και σταδιακά προσαρμόστηκε στο νέο της περιβάλλον. Στη συνέχεια, μια επέμβαση της επέτρεψε να ανακτήσει την όρασή της. Έτσι ξεκίνησε μια νέα ζωή για αυτό το αξιολάτρευτο σκυλί.

Στην αρχή οι πιθανότητές της να βρει σπίτι ήταν σχεδόν μηδενικές, αλλά πολλοί άνθρωποι πίστεψαν σε αυτήν και η ιατρική έκανε θαύματα .

Αρχικά ανατέθηκε σε μια ανάδοχη οικογένεια, αυτή της Έλλης και της Σαμάνθα. Το ζευγάρι έβαλε τα δυνατά του για να βοηθήσει τη Χέιζελ να σταθεί τα πόδια της και να νιώσει σίγουρη για το νέο της περιβάλλον. Τακτοποίησαν το σπίτι για να το κάνουν πιο ασφαλές και του παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των επίπλων.Στην αρχή πολύ φοβισμένη και χαμένη, το σκυλάκι σταδιακά πήρε τα πάνω του. Κουνούσε την ουρά της και άρχισε να παίζει με τα παιχνίδια της , πράγματα που δεν είχε ξανακάνει. Η Έλλη και η Σαμάνθα την έμαθαν επίσης να υπακούει στα φωνητικά σήματα. Για παράδειγμα, όταν έβλεπαν ότι κατευθυνόταν προς κάτι επικίνδυνο, της έλεγαν «όχι» για να σταματήσει.

Η Χέιζελ ήταν έτοιμη να υιοθετηθεί. Έτσι μπήκε στην οικογένεια της Άλισον και του Πιτ , οι οποίοι την ερωτεύτηκαν όταν ανακάλυψαν την ιστορία της μέσω του συλλόγου Mr. Bones & Co.

Ενώ η οργάνωση αναζητούσε οικογένεια για το σκυλί, ο σκύλος επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση για να αποκαταστήσει την όρασή του. Η Άλισον και ο Πιτ ήταν ευτυχείς που ήταν προνομιούχοι μάρτυρες αυτής της διπλής μεγάλης αλλαγής στη ζωή της Χέιζελ. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε και, για πρώτη φορά στη ζωή της, η Χέιζελ μπόρεσε να δει τον κόσμο γύρω της. Την ενθουσίαζαν όλα όσα ανακάλυψε, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button