ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εννιάχρονο παιδί στέλνει γράμμα σε γκέι μετά από ομοφοβική επίθεση αγνώστου

Γράμμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης έστειλε ένα εννιάχρονο παιδί σε έναν γκέι που δέχτηκε ομοφοβική επίθεση μετά την εμφάνισή του με το σύζυγό του στην τηλεόραση.

Λίγες μέρες αφότου ο Ντιτς Πρις και ο σύζυγός του εμφανίστηκαν σε τοπικό κανάλι για να μιλήσουν για το Pride του Άλντερνι, έλαβε ένα ανώνυμο χειρόγραφο γεμάτο ομοφοβικά κλισέ και προσβολές.

Η άγνωστος αποστολέας σχολίαζε μεταξύ άλλων πως ένα ζευγάρι «αποτελείται από μια γυναίκα και έναν άνδρα και πάντα έτσι θα είναι». 

«Μοιάζετε με ανέκδοτο οι δυο σας. Δοκιμάστε να πάτε σε κάνα τσίρκο» έγραφε ακόμα γεμάτη εμπάθεια η αποστολέας.

Ο Πρις μοιράστηκε την επιστολή αυτή στο Facebook χαρακτηρίζοντας «εμπαθή» τη γυναίκα που δεν είχε καν το θάρρος να εκφραστεί επώνυμα. Η επιστολή αυτή κινητοποίησε την κοινότητα LGBT+, οργανώσεις και μεμονωμένους πολίτες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση υπέρ του Πρις ειδικώς και υπέρ της αποδοχής της διαφορετικότητας γενικώς. Μάλιστα, μια οργάνωση για τα δικαιώματα των LGBT+ οργάνωσε εκστρατεία με τον τίτλο «Αγαπητέ κ. Πρις», ενθαρρύνοντας τον κόσμο να στείλει επιστολές αγάπης και υποστήριξης στο ζεύγος.

Η ταχυδρομική υπηρεσία της περιοχής δε, έγινε σύμμαχος της πρωτοβουλίας αυτής δίνοντας δωρεάν γραμματόσημα για την αποστολή όσο το δυνατόν περισσότερων γραμμάτων. Και πράγματι, το σπίτι του ζεύγους κατακλύστηκε από γράμματα αλληλεγγύης. Ωστόσο, ένα από αυτά ξεχώρισε. Ήταν εκείνο ενός εννιάχρονου παιδιού.

Το παιδί στο γράμμα του στον Πρις τού έλεγε πως η ανώνυμη ομοφοβική ήταν «αγενής» και «χωρίς αισθήματα».

«Όλοι είναι ίσοι ό,τι κι αν γίνει» έγραφε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Πρέπει να νιώθετε περήφανοι που είστε γκέι και να βγείτε στην τηλεόραση να μιλήσετε για την κοινότητα των LGBTQ+. Αγνοήστε τι λένε οι αρνητικοί άνθρωποι για τη σχέση σας γιατί κάνουν λάθος. Θα έπρεπε να λένε θετικά πράγματα για εσάς γιατί είστε απίθανοι». 

«Στο σχολείο μου λέμε “No Outsiders” γιατί όλοι είμαστε ίσοι. Σας στηρίζω με τα χίλια». 

Κλείνοντας, μάλιστα, το παιδί έγραψε στο υστερόγραφό του πως «ζευγάρι σημαίνει δύο, όχι αντίθετου φύλου». 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button