Εντυπωσιάζει η τοιχογραφία νεαρής γυναίκας σε σχολείο του Κορυδαλλού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια τοιχογραφία που απεικονίζει μια νεαρή γυναίκα, έχοντας αγκαλιά τη γάτα της, περιβαλλόμενη από την παρνασσική Παιώνια, δεσπόζει στο 4ο και 5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.

Η νέα τοιχογραφία του Βέλγου καλλιτέχνη Kitsune εγκαινιάστηκε σήμερα στο 4ο και 5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού από την Πρεσβεία του Βελγίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και την Awesome Athens Experiences. Το έργο γεννήθηκε από την επιθυμία της Πρεσβείας του Βελγίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να συνεισφέρει στην ελληνική κοινωνία και να βοηθήσει στην αποκατάσταση γειτονιών.

Κεντρική θέση στην τοιχογραφία έχει μια νεαρή γυναίκα με τη γάτα της, που περιβάλλεται από την παρνασσική Παιώνια, ένα ενδημικό λουλούδι του Παρνασσού που είναι ευαίσθητο στην κλιματική αλλαγή, μια αναφορά στη σημασία του περιβάλλοντος και των ζώων. Εκτός από την καλλιτεχνική πτυχή, το έργο αυτό έχει επίσης κοινωνική και αστική διάσταση λόγω της επιθυμίας του να φέρει χρώμα και πολιτισμό σε μια γειτονιά και πιο συγκεκριμένα σε ένα σχολείο, ως δώρο στα παιδιά, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Το θέμα που επιλέχθηκε από την πρεσβεία είναι η βιωσιμότητα και η αειφόρος ανάπτυξη, ένα σημαντικό θέμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για το Βέλγιο.

Στην ανακοίνωσή της, η βελγική πρεσβεία τονίζει πως το Βέλγιο και η Ελλάδα είναι αμφότερες γνωστές για τη ζωηρή σκηνή της Τέχνης του Δρόμου, με εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής από διάσημους τοπικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι συχνά αναφέρονται στους πίνακές τους σε τρέχοντα γεγονότα και ευαισθητοποιούν για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

«Το σχέδιο αυτό τιμά τις γάτες της Ελλάδας. Η γυναίκα περιβάλλεται από την παρνασσική Παιώνια, ένα πανέμορφο ενδημικό λουλούδι του Παρνασσού που δεσπόζει πάνω από την αρχαία τοποθεσία των Δελφών. Δεν είναι μόνο ευάλωτα λόγω της εκτεταμένης χρήσης τους σε φαρμακευτικές πρακτικές και μαδούνται από τους επισκέπτες του βουνού, αλλά είναι επίσης ευαίσθητα στο περιβάλλον τους, καθώς οι βολβοί τους χρειάζονται κρύο χειμώνα για να ανθίσουν. Αποτελούν ένα καλό σύμβολο για το πόσο πολύτιμο είναι στην πραγματικότητα το περιβάλλον και το κλίμα μας και πώς πρέπει να προσέχουμε τη βιωσιμότητα του τρόπου ζωής μας» δήλωσε ο Βέλγος καλλιτέχνης.

Για να τιμήσει αυτή τη ζωντανή σκηνή, η βελγική πρεσβεία ένωσε τις δυνάμεις της με την Awesome Athens Experience, μια οργάνωση Street Art και τον Δήμο Κορυδαλλού για να δημιουργήσουν μια νέα τοιχογραφία από τον Βέλγο καλλιτέχνη Kitsune, που εδρεύει στη Γάνδη του Βελγίου.

Στην πρωτοβουλία της πρεσβείας αναφέρθηκε η πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανζουάζ Γκουστίν: «Η πρεσβεία θέλησε να συμβάλει στις προσπάθειες του δήμου να αναμορφώσει τη γειτονιά. Θέλαμε να δώσουμε έμφαση στη φιλοδοξία για πιο πράσινες πόλεις, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα, μεταφέροντας ένα ζεστό και χαρούμενο μήνυμα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Η επιλογή του καλλιτέχνη να συμπεριλάβει την παρνασσική Παιώνια δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για να αναδείξει το θέμα της βιωσιμότητας και της υγείας που επέλεξε η πρεσβεία».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -