ΧΟΡΟΣ

Φαντασμαγορικός εορτασμός της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς – Η χρονιά του ποντικού…

«Χαρούμενη Κινεζική Πρωτοχρονιά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Τσιγιουέ Τσανγκ προσκάλεσε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη να παρευρεθεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Στην εκδήλωση «Χαρούμενη Κινεζική Πρωτοχρονιά» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκαν χοροί, ακροβατικά και τραγούδια από Κινέζους καλλιτέχνες.

Πλήθος επισκεπτών κατέφθασε στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι για να περιηγηθεί στα περίπτερα με τα κινεζικά προϊόντα και αναμνηστικά αλλά και να παρακολουθήσει τις φαντασμαγορικές παραστάσεις.

Όπως δήλωσε η πρέσβης, οι γιορτές πραγματοποιούνται ώστε η νέα χρονιά να είναι ευοίωνη και οι νέοι να μαθαίνουν τις παραδόσεις. Το 2020 έχει ιδιαίτερη σημασία σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, καθώς είναι η χρονιά του ποντικού, που είναι το πρώτο ζώδιο στο κινεζικό ωροσκόπιο.

Όταν ο Βούδας κάλεσε τα πλάσματα, πρώτος ο ποντικός έτρεξε προς την πλευρά του και έτσι είναι το πρώτο ζώδιο στην κινεζική αστρολογία.

Θεωρείται πως ο ποντικός ως ζώδιο λαμβάνει τα στοιχεία ενός ποντικού: είναι έξυπνος, επινοητικός και ξέρει να ξεφεύγει από παγίδες. Προτιμά λίγους φίλους και καλούς, τους οποίους αγαπά και υποστηρίζει, κατά τα λοιπά όμως είναι εσωστρεφής.

Ο εσωτερικός συμβολισμός του ποντικού έχει το μεγάλο ενδιαφέρον. Το ποντίκι είναι αυτό το οποίο συμβολίζει την αναγέννηση του ανθρώπου, καθώς ταυτίζεται με το βρέφος. Είναι εκείνος που κάθεται μέσα στο πλοίο που είναι σταθερό επάνω στο νερό, σύμβολα γνωστά για την δυτική αστρολογία.

Είναι το πέρασμα από το σκοτάδι της νύχτας και της άγνοιας, στον κόσμο του φωτός και της γνώσης. Είναι η αρχή. Η αρχή της ημέρας, η αρχή του ταξιδιού στα δώδεκα υπόλοιπα κινεζικά ζώδια, το «εν αρχή ην…» που συναντάμε σε όλες θρησκείες, στο πλαίσιο της Προαιώνιας Σοφίας.

Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Το αμφιθέατρο της Τεχνόπολης ήταν γεμάτο από πολλά μέλη της κινεζικής παροικίας στην Αθήνα, καθώς και από ανώτατα στελέχη της πόλης Τσονγκτσίνγκ, η οποία θεωρείται η πιο αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο για το 2020. Η Τσονγκτσίνγκ, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα, με πληθυσμό 33 εκατομμυρίων κατοίκων, διαθέτει πολλές ιαματικές πηγές, τις οποίες η αντιπροσωπεία της πόλης προβάλλει στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού της Κίνας.

Κινεζικής Πρωτοχρονιάς


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button