Επέκταση πανεπιστημίου στη Ρώμη θυμίζει δεντρόσπιτο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Για την ολοκλήρωση εκπαιδευτικής εγκατάστασης μέσα στην πυκνόφυτη πανεπιστημιούπολη του LUISS Guido Carli, το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Alvisi Kirimoto + Partners συνεργάστηκε με το Studio Gemma.

Η δομή, στην καρδιά της Ρώμης, είναι επέκταση του ήδη υπάρχοντος κτηρίου του ιδιωτικού πανεπιστημίου και δημιουργία νέου τμήματος εκ του μηδενός, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που θέτει το τοπίο. Το αποτέλεσμα είναι μια σαν δεντρόσπιτο εκπαιδευτική εγκατάσταση, καλυμμένη με ξύλινους πήχεις και γυαλί, καθρεφτίζοντας ένα δασάκι που βρίσκεται στον νότο της.Το Alvisi Kirimoto + Partners ιδρύθηκε το 2002 και η δουλειά του είναι συνώνυμη με χρήση περιβαλλοντικά ευαίσθητων δομικών υλικών και με σεβασμό στη φύση. Το με βάση τη Ρώμη αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Gemma συνέβαλε στον σχεδιασμό της διώροφης εγκατάστασης. Η ιδέα ήταν να υψωθεί ο αρχιτεκτονικός όγκος, βάζοντας τον πάνω όροφο σε απευθείας σύνδεση με τις κορφές των δέντρων και επιτρέποντας στο ισόγειο να στεγάσει την είσοδο και τους χώρους υπηρεσιών.Με το διαφανές περίβλημά του, το πανεπιστημιακό κτίσμα «διαλύεται» μέσα στη φύση, φέρνοντας στον νου σύγκριση με δεντρόσπιτο. Η νέα δομή περιλαμβάνει τρεις αίθουσες διδασκαλίας και ένα αμφιθέατρο, προσεκτικά σχεδιασμένα για να φιλοξενούν ποικιλία δραστηριοτήτων. Επίπεδη υπαίθρια επιφάνεια ως βεράντα είναι στρωμένη με χαλίκι, ενθαρρύνοντας μελέτη, καθημερινές συναντήσεις και παιχνίδι.«Ο άρρηκτος σύνδεσμος μεταξύ της δομής και της περιβάλλουσας βλάστησης σηματοδοτεί μια καινοτόμο προσέγγιση στην εκπαίδευση η οποία, για να ενθαρρύνει τη μάθηση, εστιάζει στην καλή ψυχοσωματική κατάσταση που γεννιέται από τη σχέση με τη φύση» τόνισε ο Massimo Alvisi, συνιδρυτής του Alvisi Kirimoto + Partners.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -