Επέστρεψε το Oktoberfest μετά από δύο χρόνια απουσίας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Oktoberfest άνοιξε τις πύλες του στο Μόναχο, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στα 200 χρόνια της ιστορίας τους, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας- το οποίο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο- έχει ματαιωθεί 26 φορές. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν κυρίως λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων αλλά και δύο φορές λόγω ξεσπάσματος χολέρας.

Το 2019, την τελευταία φορά που διοργανώθηκε, οι 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες κατανάλωσαν πάνω από 7,3 εκατ. λίτρα γερμανικής μπύρας.

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντιντιέ Ράιτερ, έκανε τα εγκαίνια ανοίγοντας με σφυρί ένα βαρέλι μπύρας και στη συνέχεια πρόσφερε το πρώτο ποτήρι στον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Μάρκους Σέντερ.Το Oktoberfest θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου, ενώ διεξάγεται χωρίς μέτρα για τον κορωνοϊό. Το φεστιβάλ αποφέρει αποφέρει έσοδα που πλησιάζουν τα 1,2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι Γερμανοί είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους καταναλωτές μπύρας στην Ευρώπη. Το 2021 η ετήσια μέση κατανάλωση ήταν 84 λίτρα.

H Γερμανική Ομοσπονδία Ζυθοποιών DBB ενημέρωσε την κυβέρνηση για τις πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων οι αυξημένες τιμές της ενέργειας και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει. Χωρίς ταχεία κρατική παρέμβαση και βοήθεια, εκατοντάδες επιχειρήσεις στον γερμανικό τομέα ποτών θα εξαφανιστούν και χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι», επεσήμανε η Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -