Επέστρεψε βιβλία σχεδόν έναν αιώνα μετά τον δανεισμό τους από βιβλιοθήκη

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας άνδρας στη Μασαχουσέτη επέστρεψε στη δημόσια βιβλιοθήκη του Σόμερβιλ κάποια βιβλία, ο δανεισμός των οποίων είχε γίνει τη δεκαετία του 1920 και του 1930.  

Ο 63χρονος Μπομπ Αλβαρέζ βρήκε τα βιβλία στο υπόγειο του σπιτιού του, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, σύμφωνα με την Boston Globe.

Τα βιβλία βρίσκονταν μέσα στο κουτί, αποθηκευμένα στη σοφίτα του σπιτιού της οικογένειάς του στο Σόμερβιλ μέχρι το 2010, όταν πουλήθηκε η οικία. Ο Αλβαρέζ μετακίνησε το κουτί και άλλα αντικείμενα στο υπόγειο του του δικού σπιτιού και μέχρι τον προηγούμενο μήνα δεν είχε κοιτάξει τι περιείχε.

Τα βιβλία ήταν της θείας του, Έλεν Γκοντίμις, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 16 ετών το 1937 λόγω γρίπης, σύμφωνα με την εφημερίδα. Πίσω της άφησε 39 βιβλία. Κάποια από αυτά ανήκαν σε σχολεία του Σόμερβιλ, άλλα ήταν της δημόσιας βιβλιοθήκης και κάποια ήταν δικά της.

Όταν βρήκε τα βιβλία, ο Αλβαρέζ τα επέστρεψε, δίχως να πληρώσει πρόστιμο για την καθυστέρηση, καθώς η δημόσια βιβλιοθήκη του Σόμερβιλ εγκατέλειψε αυτή την πρακτική από την 1η Ιουλίου.

Κάποια από τα βιβλία εκτίθενται αυτή τη στιγμή στη δυτική πτέρυγα της βιβλιοθήκης, με ένα σημείωμα που εξηγεί πώς αυτά επέστρεψαν στο «σπίτι» τους, δεκαετίες μετά τον δανεισμό τους. 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -