ΕΡΓΑΣΙΑ

Επίσπευση των διαδικασιών για 1.209 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Σε πρώτη προτεραιότητα έχει μπει για το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 1.209 μόνιμους υπαλλήλους σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας.

Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και θα γίνει με διαδικασίες εξπρες. Το ΑΣΕΠ ολοκληρώνει τις διαδικασίες εγκρίσεων και διαδικασιών της προκήρυξης και τις επόμενες μέρες θα σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Στόχος του υπουργείου είναι ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι ώστε το νέο προσωπικό μαζί με το προσωπικό της 2Κ/2019 (1.116 θέσεις στην Υγεία) να στελεχώσουν το σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία, προκειμένου να μην χρειαστεί το υπουργείο να προσλάβει επιπλέον εποχικό προσωπικό από το Σεπτέμβριο σε περίπτωση που συνεχιστεί η διασπορά του κορονοϊου.

Οι ειδικότητες που έχουν ζητηθεί είναι ίδιες με αυτής της 2Κ/2019 με την πλειονότητα των θέσεων να αφορά σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπως Διοικητικοί, Διοίκησης μονάδων υγείας, Βιολόγοι, Μηχανικοί, Τεχνικοί, Λογιστές, Ιατρικών εργαστηρίων, Ψυχολόγοι, Φαρμακοποιοί, Βιοχημικοί, Πτυχιούχοι Πληροφορικής, Εργοθεραπευτές, Ακτινολόγοι, Ραδιολόγοι, Χειριστές μηχανημάτων, Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού, κ.α.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Στη νέα προκήρυξη θα υπάρξει πριμοδότηση εμπειρίας ώστε να δοθεί προτεραίοτητα διορισμού στους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Το ίδιο άλλωστε ίσχυσε και στην περίπτωση της προκήρυξης 2Κ/2019 τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονική αλληλογραφία. Για τα δικαιολογητικά που οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να προμηθευτούν εντός της προβλεπόμενη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και όσο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, θα μπορεί το ΑΣΕΠ να κάνει δεκτές αιτήσεις και δικαιολογητικά με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α ́ 75), σύμφωνα με την οποία, εφόσον προκύψει προσληπτέος, ο υποψήφιος οφείλει να προσκομίσει αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο και πάντως άμεσα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού COVID-19.

Κάθε υποψήφιος θα μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε.). Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.


Σχετικά άρθρα

Back to top button