ΜΟΥΣΙΚΗ

Επιστρέφει στα 70 του ο Stevie Wonder με νέα μουσική

Ο θρυλικός καλλιτέχνης Stevie Wonder επιστρέφει με δύο νέα τραγούδια, υπό την σκέπη της Republic Records, με τίτλους “Where is our Love Song” και “Can’t Put it in the Hands of Fate”.

Γράφει ο Μπάμπης Καλογιάννης

Σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Stevie Wonder, προέβη σε ανακοινώσεις που προξένησαν μεγάλη έκπληξη!

Είπε, μεταξύ άλλων, πως μετά από πολλά χρόνια έφυγε από τη Motown Records στην οποία βρισκόταν από την αρχή της καριέρας του, ιδρύοντας τη δική του δισκογραφική What the Fuss Records ως sublabel της Republic. Επίσης αναφέρθηκε στη μεταμόσχευση νεφρού στην οποία υποβλήθηκε πέρυσι, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αύξησε κατά πολύ την παραγωγικότητα του μέσα στο 2020.

Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο υλικό που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες:

Το “Where Is Our Love Song” βασίζεται σε ιδέες που ανέπτυξε στο υπόγειο του πατρικού του σπιτιού στο Detroit, όταν ήταν 18 ετών. Είναι επηρεασμένο από τη gospel μουσική και βασίζεται στις φόρμες που ανέπτυξε ο Wonder από το 1970 κι έπειτα. Οι στίχοι καταπιάνονται με την υπόσχεση ενός καλύτερου αύριο (“Oh how we need those words of hope”) σε σχέση με ένα παρόν που μετά βίας υποφέρεται, ενώ ο κιθαρίστας Gary Clark Jr δίνει μια αίσθηση classic rock στο όλο τραγούδι.

Από την άλλη το “Can’t Put It in the Hands of Fate” κινείται σε πιο up-tempo ρυθμό, με συμμετοχές από γνωστούς rappers όπως ο Busta Rhymes, καταπιάνεται δε με το κίνημα του Black Lives Matter.

Τα δύο νέα τραγούδια του Wonder κυκλοφόρησαν στις 13 Οκτωβρίου 2020, ανήμερα των 36ων γενεθλίων του μεγαλύτερου γιου του Mumtaz Morris.

Stevie Wonder

Μετά από 59 χρόνια καριέρας και 25 βραβεία Grammy (τα περισσότερα που έχουν ποτέ απονεμηθεί σε άνδρα σόλο καλλιτέχνη), o Stevie Wonder φαίνεται έτοιμος για νέες προκλήσεις. Το τελευταίο του album κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2005 με τίτλο “A Time to Love”, με το single “So What the Fuss” να ξεχωρίζει για τη συμμετοχή του Prince και προφανώς να αποτελεί έμπνευση για το sublabel που θα δημιουργήσει ο Wonder πολλά χρόνια αργότερα.

Ο Stevie Wonder γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1950. Τυφλός σχεδόν από τη μέρα που γεννήθηκε, ο Γουόντερ υπέγραψε συμβόλαιο με τη θυγατρική του οίκου Μόταουν εταιρία, Τάμλα, στην ηλικία των 11 ετών. Τα τραγούδια του έχουν εισαχθεί στην πρώτη δεκάδα του καταλόγου των μεγαλύτερων αμερικανικών hits. Το 2008, το περιοδικό Billboard εξέδωσε μια λίστα των 100 Μεγαλύτερων Καλλιτεχνών Όλων των Εποχών για να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια έκδοσης της αμερικανικής εκδοχής του περιοδικού, με τον Γουόντερ στο νούμερο πέντε. Ο Γουόντερ είναι επίσης διάσημος για το έργο του ως ακτιβιστής πολιτικών ζητημάτων.

*Οι φωτογραφίες είναι από το: https://dailynewsegypt.com

Μπορείτε να ακούσετε τα δύο νέα τραγούδια του καλλιτέχνη στους παρακάτω συνδέσμους:

 

 

 

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button