ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Επιστροφή φόρου σε επιχειρήσεις και επίδομα για φτωχά νοικοκυριά!

Το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει να μοιράσει επιστροφή φόρου σε επιχειρήσεις και επίδομα για τα φτωχά νοικοκυριά.

Το τέλος του 2019 φέρνει οικονομική ανάσα τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις καθώς όπως φαίνεται ο προϋπολογισμός γεννάει υπερπλεονάσματα που πρέπει να δοθούν μέσα στο τρέχον έτος προκειμένου να μη χαθούν στη «μαύρη τρύπα» του χρέους.

Για πρώτη φορά θα δοθεί «κοινωνικό μέρισμα» στις επιχειρήσεις με τη μορφή επιστροφής φόρου από την προκαταβολή που έχουν καταβάλει μέσα στο τρέχον έτος. Το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 138 εκατ. ευρώ – που ήταν η πρώτη εκτίμηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) και του αρμόδιου υφυπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Επιστροφή φόρου σε επιχειρήσεις και επίδομα για φτωχά νοικοκυριά!

Μετά και την καλή πορεία των εσόδων τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι το υπερπλέονασμα για το 2019 θα κινηθεί ακόμη ψηλότερα από τον προσδοκώμενο στόχο (πάνω από 4,2% του ΑΕΠ) και το σχετικό ποσό που μπορεί να επιστραφεί στις επιχειρήσεις μπορεί να ανέλθει από 200 έως 300 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ένα μικρό μέρος (10 εκατ. ευρώ) θα δοθεί για την ενίσχυση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ενώ περίπου 350 εκατ. ευρώ, θα προωθηθεί για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος σε πολίτες που βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας ή έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Επίσης, αναμένεται να ενισχυθεί το ποσό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που χορηγείται σε χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά με εισοδηματικά κριτήρια.

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Η θάλασσα και οι λέξεις μου, ότι με ορίζει. Αθεράπευτα ρομαντική. Έχω ένα ονειροπόλο πνεύμα αλλά ξέρω να πατώ στη γη. Λατρεύω τους ανθρώπους που λένε αλήθειες, τα ζώα και τη φύση. Γελάω, χαμογελάω και σκέφτομαι θετικά. Ένα αθώο παιδικό βλέμμα μπορεί να με κάνει να αναθεωρήσω χίλια πράγματα στη ζωή μου. Παθιάζομαι με ένα χαμόγελο. Ηρεμώ με μια αγκαλιά και με μια ματιά στη θάλασσα. Ήμουν μια κάμπια, που τώρα είναι χρυσαλίδα και θέλω να γίνω πεταλούδα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close