Έρχεται πλατφόρμα υιοθεσίας για ζώα συντροφιάς

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ρυθμίσεις για τα κατοικίδια, μεταξύ των οποίων και τη δημιουργία πλατφόρμας για υιοθεσία ζώων συντροφιάς φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, προ των πυλών είναι η πλατφόρμα υιοθεσιών ζώων συντροφιάς ενώ το υπουργείο προετοιμάζει το μητρώο φιλοζωϊκών οργανώσεων.

«Να ξέρουμε ποιος είναι, τι είναι αυτοί και τι έχουν. Ποιος έχει τα καταφύγια μικρών καταφυγίων, πού υπάρχουν καταφύγια», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα υιοθεσιών.

«Τα ίδια τα καταφύγια θα ανεβάσουν ζώα, τα οποία είναι προς υιοθεσία, ώστε αν εμένα το παιδί μου θέλει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, να μπορεί να μπει εκεί μέσα και από ένα φωτοάλμπουμ, ουσιαστικά, να δει πραγματικά όλες τις επιλογές από το να αγοράσει ένα καθαρόαιμο. Έτοιμο και αυτό, ανοίγει». 

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως θα δημιουργηθεί και πλατφόρμα για τις ιατρικές εξετάσεις των ζώων συντροφιάς, αλλά και για δότες αίματος «πράγμα το οποίο ήταν αδιανόητο πριν λίγα χρόνια», όπως τόνισε.

«Ναι, δεν γίνονται σε μια βδομάδα. Θα ήθελα εγώ πρώτος να γίνονταν όλα σε μία εβδομάδα, αλλά δεν γίνονται. Ειλικρινά σας μιλάω, έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλο δρόμο. Πρέπει να καλύψουμε το κενό δεκαετιών σε αυτό το κομμάτι και κυρίως με άξονα τον σεβασμό και των ίδιων των ζώων», επισήμανε ο Θοδωρής Λιβάνιος.

Αναλυτικά, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής ρυθμίσεις για τα ζώα συντροφιάς:

  • Παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης σε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς από τον κηδεμόνα του, εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας του κηδεμόνα ή του κληρονόμου του.
  • Προβλέπεται η συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συνδέσμων αυτών με τα καταφύγια αδέσποτων ζώων για τη διαχείριση των νεκρών ζώων του καταφυγίου.
  • Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2024 η προθεσμία συμμόρφωσης λειτουργούντων καταφυγίων ζώων συντροφιάς «προκειμένου να μη διαταραχθεί η φιλοξενία ζώων σε αυτά, αλλά και να δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να συμμορφωθούν τα καταφύγια μετά και τη θέση σε λειτουργία του Υπομητρώου Καταφυγίων του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς εντός του προσεχούς μήνα».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -