Έρευνα – Αθήνα: Ασφαλής τουριστικός προορισμός και ισχυρό «brand name»

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και ο πολιτισμός, η ασφάλεια του προορισμού σε σχέση με τον κορωνοϊό, αλλά και μια πόλη που πρέπει να πας, η εύκολη πρόσβαση, το ελκυστικό πακέτο είναι κάποιοι από τους λόγους που οι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα, κυρίως για διακοπές  σε ποσοστό 75%.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η Αθήνα ως προορισμός, εξακολουθεί να αντιστέκεται, να γοητεύει και να κερδίζει τους επισκέπτες της, οι οποίοι την συστήνουν ανεπιφύλακτα, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την 16η ετήσια έρευνα «Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης ξενοδοχείων Αττικής 2020», που πραγματοποίησε η εταιρία  GBR Consulting για λογαριασμό της Ένωσης Ξενοδοχείων Αθηνών – Αττικής – Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).

Η έρευνα διήρκησε από τον μήνα Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο, σε ένα δείγμα 350 ξενοδοχείων που συμμετείχαν, και τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν  από τους ενοίκους των ξενοδοχείων μέσω tablets και application.

Τι προκύπτει από την εν λόγω έρευνα που παρουσιάστηκε χθες (Τρίτη 23 Φεβρουαρίου) διαδικτυακά στο πλαίσιο της 50ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μελών της ΕΞΑΑΑ.

Το βασικότερο είναι ότι η Ελλάδα προβλήθηκε ως ασφαλής προορισμός και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δήλωσαν οι τουρίστες.
Επίσης, το γεγονός πως ο δεύτερος κύριος λόγος μετά τους αρχαιολογικούς χώρους και τον πολιτισμό της πόλης για την επιλογή της Αθήνας, ήταν η ασφάλεια σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Το 43% των τουριστών αναψυχής που επισκέφτηκαν την Αθήνα δήλωσαν ότι την επέλεξαν επειδή τη θεώρησαν ασφαλή προορισμό σχετικά με τον κορωνοϊό. Το ποσοστό των αλλοδαπών τουριστών από ευρωπαϊκές αγορές όπως Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κτλ. αγγίζει το 46%. Επιπλέον, οι αλλοδαποί αισθάνθηκαν, με βαθμολογία 7,6 στα 10, ότι ήταν αρκετά καλά ενημερωμένοι για τα μέτρα Covid-19 της Ελλάδας.

Η ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών, προκύπτει από την έρευνα ότι ήταν πιο ενημερωμένη για τα μέτρα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι είναι πιο ευάλωτοι στον Covid-19 και επομένως θέλουν να νιώθουν ασφαλείς στον προορισμό που θα ταξιδέψουν.

Επίσης, η συστηματική προσπάθεια εφαρμογής μέτρων ασφαλούς διαμονής από τους ξενοδόχους της Αθήνας είχε ως αποτέλεσμα τόσο οι Έλληνες όσο και οι αλλοδαποί να νιώθουν πολύ ασφαλείς, στο ξενοδοχείο (βαθμολογώντας το με 8,9 και 9,2 αντίστοιχα).

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αττικής για το 2020 είναι 691 ξενοδοχεία (33.891 δωμάτια) εκ των οποίων 43 5άστερα, 133 4 αστέρων, 158 3 αστέρων, 244 2 αστέρων και 113 με 1 αστέρι. Σε σχέση με το 2019 παρουσιάζουν αύξηση 2% (από 675 το 2019).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.grtimes.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -