ΠΑΙΔΙ

Έρευνα του Viber για τη νέα σχολική χρονιά| Όλα τα εργαλεία για μαθητές & καθηγητές

65% των χρηστών που απάντησαν σε μια ψηφοφορία στην επίσημη κοινότητα του Viber στην Ελλάδα, θεωρούν ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά στις τάξεις!

Σύμφωνα με την ίδια ψηφοφορία (που διεξήχθη σε 24 συνολικά χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, τον Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική), 66% των Ελλήνων χρηστών θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να μένουν σε επαφή και με τις τρεις ομάδες ανθρώπων που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή καθηγητές, μαθητές και γονείς.

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2020 – Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία, παρουσιάζει τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας της, στην οποία ψήφισαν περίπου 185.000 άνθρωποι. Η ψηφοφορία που έλαβε χώρα online σε 24 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, δείχνει ότι όσοι απάντησαν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με ζήλο, από κοινού με τα εξειδικευμένα εργαλεία τηλεεκπαίδευσης, για να διευκολύνουν την επικοινωνία τους. Παγκοσμίως, πάνω από το 70% των χρηστών είπαν ότι την επόμενη χρονιά θα χρησιμοποιήσουν το Viber για επικοινωνία και με τις τρεις ομάδες (γονείς, καθηγητές, μαθητές).

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 και τα σχολεία σε όλον τον κόσμο ακόμη μελετούν το πώς θα προχωρήσουν με τη σχολική χρονιά. Σε πολλές χώρες οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις, τηρώντας διαδικασίες κοινωνικής απομάκρυνσης. Άλλες χώρες θα υιοθετήσουν ένα υβριδικό μοντέλο, ή θα ξεκινήσουν με τηλεεκπαίδευση, μια επιλογή που αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής.

Στην Ελλάδα, πάνω από το 65% όσων απάντησαν στα ερωτήματα της ψηφοφορίας στην επίσημη Κοινότητα τουViber στη χώρα μας, θεωρούν ότι το σχολείο θα ξεκινήσει με φυσική παρουσία στις τάξεις. Η ίδια ερώτηση έγινε και στην κοινότητα των εκπαιδευτικών, όπου 63% έδωσαν την ίδια απάντηση.

Όλες οι μορφές εκπαίδευσης, ωστόσο, θα χρειαστούν νέες μεθόδους για να διατηρήσουν την κανονικότητα αλλά και να εξασφαλίσουν ότι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στα υλικά που θα χρειαστούν. ΤοViber υποστηρίζει τους καθηγητές και τους μαθητές ως ένα χρήσιμο εργαλείο είτεonline, είτεoffline, τόσο μέσα στην τάξη όσο και στο σπίτι.

Κατά μέσο όρο, 22% όσων απάντησαν είπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το Viber τόσο σε υπολογιστή όσο και στην κινητή τους συσκευή ως βασικό εργαλείο εκπαίδευσης. Το ποσοστό στην Ουγγαρία και την Ουκρανία είναι ακόμη υψηλότερο (27% και 24% αντίστοιχα, είπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν και τις δύο εκδόσεις τουViber για εκπαίδευση). Άλλεςχώρεςπουσυμμετείχανστηνπαγκόσμιαψηφοφορίαήταν, μεταξύ άλλων, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία από τη Δυτική Ευρώπη, αλλά και χώρες από την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι απ’ όσους ψήφισαν, είπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το Viber την επόμενη σχολική χρονιά ως μέσο επικοινωνίας όχι μόνο με καθηγητές και μαθητές, αλλά και με τους γονείς. Η πολυμήχανη φύση τουViber (αφού η πλατφόρμα προσφέρει υπηρεσίες από βιντεοκλήσεις μέχρι και ψηφοφορίες, όλες πάντα προστατευμένες από κορυφαία κρυπτογράφηση) το καθιστούν ένα ικανό συμπληρωματικό εργαλείο τόσο για την online όσο και για την παραδοσιακή εκπαιδευτική δραστηριότητα.

«Πριν από ένα χρόνο, αν λέγαμε ότι το 100% της εκπαίδευσης θα γινόταν από μακριά, θα έμοιαζε με μια μη ρεαλιστική πρόβλεψη για το μέλλον. Ωστόσο, λόγω της κρίσης τουCOVID, το είδαμε να συμβαίνει μέσα σε μερικές εβδομάδες! Ως γονιός, χρησιμοποιούσα τοViber για να επικοινωνώ με τα παιδιά μου, καθώς είναι ο ασφαλέστερος τρόπος που υπάρχει και θέλω να τα προστατεύσω από τη συλλογή δεδομένων που κάνουν κάποιες εταιρείες. Αλλά τους τελευταίους δύο μήνες είδα πολλούς γονείς, μαθητές και καθηγητές που χρησιμοποιούν τοViber, να μένουν σε επαφή χάρη σε αυτό και να συνεχίζουν έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία -κι αυτό παντού στον κόσμο. Είμαστε πολύ περήφανοι που προσφέρουμε αυτήν την ευελιξία και ασφάλεια σε καθηγητές, μαθητές και γονείς» είπε ο Djamel Agaoua, CEO τηςRakuten Viber.

 

Για να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς σε αυτήν τη νέα κανονικότητα και να υποστηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία, η Rakuten Viber παρουσίασε πολλές τοπικές κοινότητες για καθηγητές σε όλη την Ευρώπη, όπου παρουσιάζονται οι διαφορετικές λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της εκπαίδευσης.

Για την Ελλάδα, μπορείτε να επισκεφθείτε την κοινότητα «Οδηγός Viber για Καθηγητές» εδώ.

 

Τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστούν επίσης νέες λειτουργίες, όπως μια υπηρεσία κουίζ για τις ψηφοφορίες, υπενθυμίσεις για τις «Σημειώσεις Μου» και βελτιώσεις στη γκαλερί πολυμέσων. Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, το Viber χρησιμοποιούνταν ευρέως για διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότηες σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε νωρίτερα φέτος εσωτερικά από το Viber σε οκτώ χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, το 65% των καθηγητών είπαν ότι χρησιμοποιούν την εφαρμογή ως υποστηρικτικό εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των μαθημάτων.

 

Σχετικά με τη Rakuten Viber:

Στη Rakuten Viber, συνδέουμε τους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι ή πού βρίσκονται. Οι χρήστες μας σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες όπως οι συνομιλίες ένας-προς-έναν, βιντεοκλήσεις, ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων, ενημερώσεις και συζητήσεις των χρηστών με τα αγαπημένα τους δημόσια πρόσωπα και brands. Διασφαλίζουμε για τους χρήστες μας ένα ασφαλές και δωρεάν περιβάλλον για να μοιράζονται τα συναισθήματά τους.

Η RakutenViber είναι μέλος της RakutenInc., παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Αποτελεί το επίσημο κανάλι επικοινωνίας της FCBarcelona και την επίσημη εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων των GoldenStateWarriors.

 

Γίνετε μέλος του Viber σήμερα και απολαύστε την καλύτερη εμπειρία επικοινωνίας στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο media@viber.com

Έχετε ανάγκη τα υλικά branding της RakutenViber; Βρείτε τα στο brandcenter.viberΤο BestNews και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button