Εθελοντές μετακόμισαν σε ένα περιβάλλον όμοιο με αυτό του πλανήτη Άρη για 378 μέρες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Σάββατο τέσσερις εθελοντές θα ολοκληρώσουν μια παραμονή 378 ημερών σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με  αυτό του Άρη.

Το περιβάλλον αυτό που ταιριάζει με αυτό του πλανήτη Άρη βρίσκεται στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον. Μέσα στην τρισδιάστατα εκτυπωμένη δομή των 1.700 τετραγωνικών μέτρων, το πλήρωμα θα έχει ολοκληρώσει την πρώτη από τις τρεις αποστολές που ονομάζονται «Crew Health and Performance Exploration Analog» ή αλλιώς «CHAPEA».

Πρόκειται για δοκιμές πεδίου σε τοποθεσίες παρόμοιες με τα ακραία περιβάλλοντα του διαστήματος.

Η αποστολή του πληρώματος CHAPEA περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες που παρακολουθούνται στενά όπως «περιπάτους στον Άρη» που γίνονται μέσα σε ένα κουτί γεμάτο με κόκκινη άμμο προκειμένου να μοιάζει με το αρειανό τοπίο.

Χρησιμοποίησαν επίσης μια τεχνολογία παρόμοια με τα συστήματα εσωτερικής οικιακής κηπουρικής για την καλλιέργεια λαχανικών όπως οι ντομάτες. Συνολικά, οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από το CHAPEA θα βοηθήσουν τη NASA να προετοιμαστεί για μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

Την ώρα που οι ένοικοι του Mars Dune Alpha μετακομίζουν, δύο ακόμη διαφορετικά εθελοντικά πληρώματα θα πάρουν τη θέση τους για ετήσιες αποστολές, φέρνοντας κάθε φορά τους επιστήμονες πιο κοντά στον τελικό στόχο: την αποστολή αστροναυτών στον Άρη.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -