Εθελοντές βοηθούν χιλιάδες βατράχους να διασχίσουν τον δρόμο (βίντεο)

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Eθελοντές στη Ρωσία βοηθούν χιλιάδες βατράχους να διασχίσουν τον δρόμο, προκειμένου να φθάσουν στους βιοτόπους τους και να αποθέσουν με ασφάλεια τα αβγά τους.

Σε μία προστατευόμενη περιοχή, στα βαλτώδη πευκοδάση έξω από την Αγία Πετρούπολη, χιλιάδες βάτραχοι κάθε χρόνο πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια του βαρύ χειμώνα στη Ρωσία. Ωστόσο όταν ξυπνούν τους μήνες της άνοιξης, μεταναστεύουν στους βιοτόπους τους και να γεννήσουν στις πεδινές περιοχές κοντά στον Κόλπο της Φινλανδίας.

Ωστόσο για να ολοκληρώσουν την μετανάστευσή τους, πρέπει να περνούν με ασφάλεια έναν δρόμο με μια λωρίδα κυκλοφορίας. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, η περιοχή αυτή έκανε έκκληση για εθελοντές προκειμένου να βοηθήσουν τους βατράχους να διασχίσουν τον δρόμο με ασφάλεια. «Ενας τεράστιος αριθμός εθελοντών ανταποκρίθηκε κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ώρες. Εξακόσιοι άνθρωποι γράφτηκαν μέσα σε 4 ώρες», ανέφερε η ειδική για τις προστατευόμενες περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, Νίνο Νατσβαλάτζε.

Οι εθελοντές φορώντας τα φωσφορίζοντα γιλέκα τους, περιπολούν τον δρόμο και σταματούν για να μαζέψουν τους βατράχους που είναι νωθροί έπειτα από τον μακρύ χειμώνα και να τους περάσουν απέναντι ανάμεσα στην κίνηση των αυτοκινήτων μέσα σε πράσινους κουβάδες. «Μου αρέσει ο εθελοντισμός ως αξία και το να βοηθάω τους βατράχους είναι τρεις φορές καλύτερο. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, ευχάριστο και ευεργετικό τόσο για εσένα τον ίδιο αναφορικά με τον χρόνο που περνάς στο ύπαιθρο, όσο και για την κοινωνία και τη φύση, από το να κάθεσαι στο σπίτι και να παρακολουθείς τηλεόραση»,  ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Χαίρομαι πολύ που είχα μια τέτοια τιμή να βοηθήσω αυτά τα υπέροχα ζώα. Οι βάτραχοι θα πολλαπλασιαστούν, θα υπάρξουν περισσότερα μικρά βατραχάκια και το περιβάλλον θα βελτιωθεί, γενικά όλα θα είναι θετικά και απλώς υπέροχα», ανέφερε από τη μεριά της άλλη εθελόντρια.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -