ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έτοιμη η Πάρος να υποδεχθεί επισκέπτες – Απολυμάνσεις και καθαρές παραλίες!

Σε εγρήγορση, ετοιμότητα και πλήρη δράση βρίσκεται ο Δήμος Πάρου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου και να υποδεχθεί η Πάρος τους επισκέπτες με ασφάλεια.

 

Θετική πρώτη εντύπωση το λιμάνι

Στο καλοσυντηρημένο κεντρικό λιμάνι της Πάρου πραγματοποιήθηκε απολύμανση των αιθουσών αναμονής επιβατών. Τα κιγκλιδώματα περίφραξης βάφτηκαν και τα στέγαστρα ανακαινίστηκαν εκ βάθρων. Οι τεχνικές εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης των χώρων του ολοκληρώθηκαν και το λιμάνι, ως η πρώτη εικόνα υποδοχής του νησιού, αποπνέει καθαριότητα και ασφάλεια.

Πάρος

Πρόγραμμα υγειονομικής προστασίας

Το πρόγραμμα υγειονομικής προστασίας του δήμου Πάρου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εβδομαδιαίες απολυμάνσεις του Κέντρου Υγείας με ταυτόχρονη διαμόρφωση χώρου για την ασφαλή υποδοχή ασθενών που έχουν προσβληθεί, συστηματική απολύμανση δημόσιων χώρων και πλατειών, εγκατάσταση isobox που θα λειτουργήσει ως χώρος προληπτικής εξέτασης, προμήθεια 3D μασκών, ηλεκτρονικών θερμομέτρων καθώς και ένα ψηφιακό λαρυγγοσκόπιο δωρεάς του κ. Φιλιώτη και της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ και ενός μηχανικού συστήματος δημιουργίας αρνητικής πίεσης για τη βραχυπρόθεσμη φιλοξενία ασθενών, το οποίο είναι δωρεά του Συνδέσμου Προμηθευτών Χαρτοπωλείων. Επίσης, για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός, ο εξοπλισμός καθαρισμού του δήμου ενισχύθηκε με ένα μηχάνημα απολύμανσης με ατμό και ένα μηχάνημα ψεκασμού επιφανειών.

Πάρος

Τέλος, ο ιατρικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, που διατέθηκε από την Oliaros A.E και μια ομάδα ιδιωτών, περιέχει συσκευές και 400 kit για μοριακά τεστ τελευταίας γενιάς, συσκευές παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου με ενσωματωμένο υγραντήρα, εξοπλισμό εξαερισμού για 2 αίθουσες εκτάκτων περιστατικών και βοηθητικό εξοπλισμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών.

Παραλίες

Παράλληλα, καθαρίστηκαν οι παραλίες του νησιού. Όπως κάθε καλοκαίρι, ο Δήμος Πάρου, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, φροντίζει το περιβάλλον, καθαρίζει τις παραλίες του νησιού και τις παραδίδει στους λουόμενους και τους επισκέπτες της Πάρου.

Πάρος

Έδρασε εγκαίρως ο Δήμος Πάρου

Ο Δήμος Πάρου έδρασε εγκαίρως και συντονισμένα για να εξοπλίσει το νησί με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή ώστε να το θωρακίσει απέναντι στον κορονοϊό. Η Πάρος είναι ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός και περιμένει να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό και τη χώρα μας.

Πάρος
Πάρος

«Η προμήθεια του μηχανήματος μοριακής ανάλυσης εξετάσεων, στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ήταν απαραίτητη. Η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού πιθανού κρούσματος περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Αφενός οι κάτοικοι και οι επισκέπτες νιώθουν ασφαλείς και αφετέρου οι επαγγελματίες διασφαλίζονται ότι θα υπάρχει μια ομαλή τουριστική σεζόν.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους ιδιώτες για τις πολύ σημαντικές δωρεές τους αλλά και τους συνεργάτες μου και τους επαγγελματίες του νησιού που δούλεψαν όλοι μαζί για να προετοιμάσουμε το νησί μας για το καλοκαίρι» δηλώνει ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Δείτε ακόμη:

Πάμε για περπάτημα στην Πάρο ;

Πάρο μονοπάτια


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button