ΜΟΥΣΙΚΗ

Eurovision 2022: Οι πέντε πόλεις που διεκδικούν την διοργάνωση

Πέντε πόλεις της Ιταλίας διεκδικούν την διοργάνωση του Διαγωνισμού μουσικής της Eurovision 2022, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Corriere di Romagna και Resto del Carlino.

Από τις δεκαεφτά πόλεις που κατέθεσαν συμμετοχή, η κρατική τηλεόραση RAI μετά από την εξέταση των φακέλων των υποψηφιοτήτων, περιόρισε τις πόλεις αρχικά σε έντεκα και τελικά πέντε από αυτές βρίσκονται στην τελική φάση επιλογής.

Συγκεκριμένα, οι πόλεις που διεκδικούν την Eurovision 2022 είναι:

  • το Μιλάνο
  • η Μπολόνια
  • το Τορίνο
  • το Ρίμινι
  • το Πέζαρο

Τα νέα έγιναν γνωστά στον τύπο από το δήμαρχο του Ρίμινι Andrea Gnassi. Ο Gnassi επιβεβαίωσε πως την προηγούμενη βδομάδα αποστολή της RAI επισκέφτηκε την πόλη για την επί τόπου επίβλεψη του Fiera di Rimini, του χώρου που έχει προταθεί για τη διοργάνωση της Eurovision 2022.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, αντίστοιχες αντιπροσωπείες έχουν βρεθεί και στις υπόλοιπες πόλεις, εξετάζοντας τους φακέλους συμμετοχής, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από την τελική λίστα απουσιάζει η πρωτεύουσα της χώρας, Ρώμη, όπως και το Σαν Ρέμο με το φημισμένο μουσικό φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, πάντως, οι δύο επικρατέστερες πόλεις για την ανάθεση της διοργάνωσης είναι η Μπολόνια και το Τορίνο. Πολύ σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button