ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εξερευνήστε πάνω από 2000 μουσεία και συλλογές σε όλο τον κόσμο από το σπίτι

Με το μοναδικό εργαλείο της Google Arts and Culture κάντε μια άνετη ξενάγηση μέσω από το σπίτι σας στα καλύτερα μουσεία του κόσμου!

Ενδεικτικά:

Rijksmuseum, Άμστερνταμ
Εδώ θα εξερευνήσετε τα υπέροχα έργα της Χρυσής Εποχής της Ολλανδίας, συμπεριλαμβανομένων έργων από τον Γιοχάνες Βερμέερ και τον Ρέμπραντ. Η Google προσφέρει street view tour κι έτσι το πιθανότερο είναι να αισθανθείτε σαν να περπατάτε πραγματικά στους διαδρόμους του.

Guggenheim, Νέα Υόρκη
Το Street View της Google μας επιτρέπει να επισκεφτούμε την διάσημη ελικοειδή σκάλα του μουσείου Guggenheim της Νέας Υόρκης, πάντα από τον καναπέ μας. Από εκεί, μπορείτε να ανακαλύψετε εκπληκτικά έργα τέχνης από την εποχή του Ιμπρεσιονισμού, Μετα-Ιμπρεσιονισμού και φυσικά έργα σύγχρονης τέχνης που θα σας εντυπωσιάσουν.

Musée d’Orsay, Παρίσι
Πάρτε θέση και περπατήστε σε αυτό το διάσημο γαλλικό μουσείο στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα, όπου εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής Γάλλων καλλιτεχνών από το 1848 έως το 1914. Στην εικονική σας ξενάγηση θα έχετε την ευκαιρία να ρίξετε μια «κλεφτή» ματιά σε έργα των Monet, Cézanne και Gauguin μεταξύ άλλων.

Εθνικό μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Σεούλ
Κινούμαστε προς Ανατολή και φτάνουμε μέχρι τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, για να μπούμε και να ξεναγηθούμε σε ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία του κόσμου. Η εικονική ξενάγηση της Google μας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε 6 ορόφους γεμάτους σύγχρονη τέχνη, από την Κορέα και όλο τον κόσμο.

Μουσείο Περγάμου, Βερολίνο
Ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας, το Μουσείο Περγάμου έχει πολλά να μας δείξει, ακόμη και αν δεν είμαστε εκεί με φυσική παρουσία. Μεταξύ άλλων, στο ιστορικό αυτό μουσείο θα δείτε την Πύλη της Ιστάρ, την όγδοη πύλη προς το κέντρο της πόλης της Βαβυλώνας, και φυσικά τον βωμό της Περγάμου, αφιερωμένο στον Δία και την Αθηνά που οικοδομήθηκε στην ελληνιστική εποχή στην ακρόπολη της Περγάμου στη Μικρά Ασία.

Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ
Όλοι οι λάτρεις και μη του τραγικού μεν, ευφυούς δε ζωγράφου, μπορούν να δουν από «κοντά» τα έργα του, στην εικονική αυτή επίσκεψη στο μουσείο, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή του Vincent van Gogh, με περισσότερους από 200 πίνακες, 500 ζωγραφιές και περισσότερα από 750 προσωπικά του γράμματα.

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο
Στην καρδιά του Λονδίνου, το Βρετανικό Μουσείο δίνει τη δυνατότητα στους εικονικούς επισκέπτες του να περιηγηθούν στο επιβλητικό Great Court και να ανακαλύψουν την αρχαία Στήλη της Ροζέττας και τις αιγυπτιακές μούμιες. Φυσικά, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εκατοντάδες τεχνουργήματα του μουσείου, αρκεί να έχετε χρόνο και διάθεση.

Πινακοθήκη Uffizi, Φλωρεντία
Στην εν λόγω πινακοθήκη φιλοξενείται η συλλογή τέχνης μιας από τις πιο διάσημες οικογένειες της Ιταλίας, των de’Medicis. Το κτίριο σχεδιάστηκε το 1560 από τον Giorgio Vasari ειδικά για τον Cosimo I de’Medici, αλλά σήμερα μπορούν όλοι να περιηγηθούν σε αυτό, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μέξικο Σίτι
Χτίστηκε το 1964 και είναι αφιερωμένο στην αρχαιολογία και την ιστορία της κληρονομιάς του Μεξικό. Στην ξενάγηση μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακά σε 23 αίθουσες, γεμάτες αρχαία εκθέματα, με κάποια να προέρχονται από τον πολιτισμό των Μάγια.

Περισσότερα στο: https://artsandculture.google.com/partner

Δείτε ακόμη:

Δωρεάν ψηφιακή ξενάγηση σε αιγυπτιακό τάφο 5.000 ετών!!!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button