Eξόρμηση στον Βορειοδυτικό Ταΰγετο!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το eleftheriaonline μας ταξιδεύει στον Βορειοδυτικό Ταΰγετο.

Γράφει η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Αν θέλετε να συνδυάσετε τη δροσιά του βουνού με τις χαρές της πεζοπορίας, να βρεθείτε ανάμεσα σε αιωνόβια δέντρα και ερημικά εκκλησάκια, ο Ταΰγετος διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών που οδηγούν τον ενδιαφερόμενο σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Τα μονοπάτια είναι καλά σηματοδοτημένα, ωστόσο προτιμότερη είναι η οργανωμένη πεζοπορία, λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η παρουσία ενός έμπειρου οδηγού.

Αφήνοντας πίσω τη βουή της Καλαμάτας και ανηφορίζοντας στον Ταΰγετο,λίγο πριν φτάσουμε στο «Τουριστικό» στρίβουμε αριστερά προς τις κατασκηνώσεις και προχωράμε. Βρίσκουμε γρήγορα την ηρεμία και τη γαλήνη συνδυασμένα εξαιρετικά με το δροσερό αεράκι του βουνού. Στην πορεία συναντάμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις που κρύβεται μέσα σε άφθονο πράσινο στην πευκόφυτη περιοχή.

Ο ναός θεμελιώθηκε το έτος 1959 και αποπερατώθηκε το έτος 1996. Τη μνήμη του τη γιορτάζουμε στις 9 Μαΐου.

Από τον Άγιο Νικόλαο μπαίνουμε στο μονοπάτι με κατεύθυνση προς Λογγανίκο. Βηματίζοντας πάνω στις πευκοβελόνες, πότε μέσα από τις ακτίνες του ήλιου πότε υπό σκιάν με την αντάρα του αέρα και το κελάηδημα των πουλιών, φτάνουμε στο μνημείο στην περιοχή Λουσίνα. Έχει ανεγερθεί στο δρόμο για να θυμίζει στους διαβάτες το συγκλονιστικό γεγονός που έζησε αυτός ο τόπος το 1944: Εκεί εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς 4 ντόπιοι από το χωριό Νέδουσα και 3 από την Αλαγονία.

Μετά από μια κοπιαστική ανάβαση από εδώ και πέρα, που όμως δεν κρατάει και πολύ, παίρνουμε την ανταμοιβή μας. Φτάνουμε στον Άγιο Παντελεήμονα (στα 1.627 μ. υψόμετρο) και μείνουμε έκπληκτοι…  Στο «τριεθνές» αυτό σημείο όπου σμίγουν οι Νομοί Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας, η θέα είναι πέραν κάθε περιγραφής. Και αν δεν έχει καύσωνα, χρειάζεται κανείς μπουφάν ακόμα και το καλοκαίρι!

Το μονοπάτι αυτό έχει ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες οπότε είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια – και αποτελεί μια υπέροχη πρόκληση για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο eleftheriaonline.gr

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -