Ευρωεκλογές 2024: Πότε θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών 2024 από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Νάσο Μπαλέρμπα.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο κ. Μπαλέρμπας, είναι πιθανό για τα κόμματα που θα κινούνται γύρω στο 3% να χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Εσωτερικών αναμένει ότι το τελικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 για την Ελλάδα θα ανακοινωθεί περίπου στις 23:00 το βράδυ.

Δείτε πού ψηφίζετε

Ο γγ του ΥΠΕΣ μέσω του ΑΝΤ1 ζήτησε από τους πολίτες να μάθουν έγκαιρα που ψηφίζουν για να μην ταλαιπωρηθούν – κάτι που μπορεί να γίνει μέσω της πλατφόρμας: https://mpp.ypes.gov.gr/#/.

Ερωτηθείς εάν όλοι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με εκείνα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του περασμένου φθινοπώρου, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ είπε ότι «θα λειτουργήσουν περίπου 18.430 εκλογικά τμήματα. Οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν σε ειδικά τμήματα, αλλά έχουν διανεμηθεί στα κανονικά τμήματα, αφού όλη η επικράτεια είναι μια εκλογική περιφέρεια στις Ευρωεκλογές. Μπορεί να είναι και σε άλλο σχολείο το εκλογικό τμήμα και όχι απλώς σε άλλη σχολική αίθουσα, το εκλογικό τμήμα για κάποιον ψηφοφόρο. Πάρα πολλοί θα ειναι σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις εθνικές ή αυτοδιοικητικές εκλογές» και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν το site του Υπουργείου Εσωτερικών και το πεδίο «Μάθε που ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Πόσους σταυρούς βάζουμε στις Ευρωεκλογές 2024

Ο Νάσος Μπαλέρμπας επεσήμανε ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν από κανέναν σταυρό μέχρι 4 σταυρούς και πως αν μπουν περισσότεροι από 4 σταυροί, δεν θα μετρήσει κανένας σταυρός σε υποψήφιο, αλλά το ψηφοδέλτιο πάει υπέρ του κόμματος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη αποχή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών είπε στον ΑΝΤ1 ότι «Πρώτη φορά από το 2009 γίνονται μόνες τους οι Ευρωεκλογές, καθώς το 2014 και το 2019 ήταν μαζί με άλλες εκλογές, εθνικής ή αυτοδιοικητικές» και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες λέγοντας ότι «Πρέπει να σκεφτούμε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές» και αναφέροντας μια σειρά από εξελίξεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και καθορίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχετιζόμενες με την οικονομία και την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -