ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τιμωρεί την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική Πολωνίας – Ουγγαρίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί νομικές διαδικασίες κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, λόγω της μη διασφάλισης της ισότητας προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις εν λόγω χώρες.

«Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει ποτέ να στιγματιστούν κομμάτια της κοινωνίας μας είτε για το ποιον αγαπούν, είτε λόγω της ηλικίας τους, της εθνοτικής τους καταγωγής, των πολιτικών ή των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων», τόνισε πρόσφατα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διακρίσεις και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ισότητα και ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την ΕΕ, η οποία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί αυτές τις αξίες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε πρόσφατα την Ουγγαρία πως αν δεν υπαναχωρήσει ως προς τον νόμο που εισάγει διακρίσεις κατά των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η Κομισιόν θα κάνει χρήση των εξουσιών της και θα επιβάλει κυρώσεις στη χώρα.

Όσον αφορά την Πολωνία, η Επιτροπή θεωρεί ότι οι πολωνικές αρχές δεν απάντησαν πλήρως και κατάλληλα στην ερώτησή της σχετικά με το τι θα ισχύσει με τις «ζώνες απαλλαγμένες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» σε διάφορες περιφέρειες και δήμους της Πολωνίας.

Οι δύο χώρες έχουν προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στα ερωτήματα της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να τις παραπέμψει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button