Facebook: Ετοιμάζει δική του πόλη με 1.700 διαμερίσματα, πάρκα και ένα ξενοδοχείο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Facebook ετοιμάζει την δική του πόλη, το Willow Park, ακριβώς δίπλα στα κεντρικά γραφεία της Σίλικον Βάλλεϋ, στην Καλιφόρνια.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάλληλοι επιλέξουν να ζήσουν εκεί, δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν ποτέ τα όρια της διευρυμένης αυτοκρατορίας του γίγαντα των social media.

Το κοινωνικό δίκτυο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετρώντας 2.9 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, σχεδιάζει τώρα να κατασκευάσει μια πραγματική κοινότητα, που θα ονομάζεται Willow Park σε μια έκταση 238.764 τ.μ., στο Menlo Park της Καλιφόρνια. Πίσω από τα προτεινόμενα σχέδια για τη νέα πόλη βρίσκονται το Facebook με τη Signature Development Group.facebook πόληΤα πιο πρόσφατα σχέδια, τα οποία ανανεώθηκαν τον Μάιο, δείχνουν ότι η πόλη θα κατασκευαστεί εκεί που βρίσκεται ένα συγκρότημα βιομηχανικής χρήσης και αποθηκών. Άλλωστε πολλά από τα υπάρχοντα κτίρια στο συγκεκριμένο μέρος ανήκουν ήδη στο Facebook.

Η νέα πόλη θα διαθέτει 1.729 διαμερίσματα, τα οποία δεν προορίζονται αποκλειστικά για υπαλλήλους του Facebook, ενώ θα υπάρχει επίσης σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, καφετέριες, εστιατόρια και ένα ξενοδοχείο 193 δωματίων.

Εκτός από την κεντρική πλατεία, θα υπάρχει ένα δημόσιο πάρκο, ένα υπερυψωμένο πάρκο παρόμοιο με το High Line της Νέας Υόρκης και διάφοροι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι.

Εκτός από σπίτια και χώρους στέγασης, το Facebook σχεδιάζει επίσης να διαθέσει 116.000 τ.μ. νέων γραφείων και αιθουσών συνεδριάσεων για την εταιρεία, όπου θα έχουν πρόσβαση μόνον οι εργαζόμενοι. Οι νέοι αυτοί χώροι γραφείων θα επιτρέψουν στο Facebook να επεκταθεί και να απασχολεί περίπου 3.400 νέους υπαλλήλους.

Τα σχέδια αποκαλύπτουν κυρίως έναν μοντέρνο σχεδιασμό για την πόλη, η οποία θα διαθέτει ένα μεγάλο κτίριο με γυάλινο θόλο ειδικά για τους υπαλλήλους του Facebook. Η εταιρεία υπέβαλε πρώτη φορά αίτηση για την πόλη το 2017 για την ανάπτυξη του πρώην ProLogis Menlo Science & Technology Park, ενώ με τους προγραμματιστές πέρασαν τουλάχιστον δύο χρόνια λαμβάνοντας δημόσια σχόλια για τα σχέδια του Willow Park.Οι ντόπιοι ανησυχούσαν κυρίως πως η νέα πόλη θα επιδεινώσει το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό στην περιοχή, αυξάνοντας περαιτέρω την υψηλή αναλογία θέσεων εργασίας προς στέγαση. Το Facebook ανανέωσε πέρυσι τα σχέδιά του, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων κατά 30%, ενώ πρόσθεσε πάνω από 220 σπίτια.

Επιπλέον συμφώνησε να δώσει προτεραιότητα στην κατασκευή του σούπερ μάρκετ και άλλων κοινοτικών ανέσεων, στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση και μη εργαζόμενοι στο Facebook.Το Facebook δεν είναι η μοναδική εταιρία τεχνολογίας που εμπλέκεται με κατασκευαστικά πρότζεκτ, αφού η Google κυκλοφόρησε πέρυσι σχέδια για ανάπτυξη μιας «πόλης εντός πόλης» στο Σαν Χοσέ, η οποία θα πρόσθετε 680.000 τ.μ. γραφείων και 4.000 νέες κατοικίες, ενώ θα περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια, ένα ξενοδοχείο και πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς κόμβους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -