«Φεγγάρι του Χιονιού»: τι σημαίνει, πώς και πότε να το δείτε!

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο δεύτερος μήνας του έτους, ο Φεβρουάριος, τελειώνει και μια πανσέληνος θα είναι παρούσα για να την απολαύσουμε! Ετοιμαστείτε για το «Φεγγάρι του Χιονιού»!

Είναι γνωστό ως το «φεγγάρι του χιονιού» λόγω της σχέσης του με τη χειμερινή περίοδο και θα λάμψει στον ουρανό στις 27 Φεβρουαρίου. Μάθετε τις πτυχές του φυσικού φαινομένου “Snow Moon” και στρέψτε τα μάτια σας στον ουρανό για να απολαύσετε τη φωτεινότητά του.

Αυτό είναι το δεύτερο σούπερ φεγγάρι του έτους και το φαινόμενο θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Αυτή είναι λοιπόν η ευκαιρία σας να βγείτε, είτε από το μπαλκόνι, από το παράθυρο είτε από την ταράτσα και να θαυμάσετε το «Φεγγάρι του χιονιού».

Σύμφωνα με τη NASA, αυτό το αστρονομικό γεγονός ονομάστηκε έτσι απο τις φυλές των Αμερικανών ιθαγενών το 1930. Το φαινόμενο “Snow Moon” συμβαίνει με τη κίνηση του δορυφόρου γύρω από τη Γη.

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως “perigee”: όταν η Σελήνη φτάνει στη φάση της πανσελήνου όταν βρίσκεται σε πλήρη περιφέρεια.

Ο φυσικός μας δορυφόρος μπορεί να είναι 14% μεγαλύτερος από το συνηθισμένο και 30% πιο φωτεινός από μια κανονική πανσέληνο. Το “Snow Moon” μπορεί να παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο, αρκεί να υπάρχει καθαρός ουρανός το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου.

Για να το παρατηρήσετε καλύτερα, συνιστάται να το κάνετε από ανοιχτό χώρο και τα κιάλια θα ήταν τέλεια για μια πιο κοντινή εικόνα του φαινομένου. Για όσους χάσουν την εκδήλωση “Snow Moon”, θα μπορούν να το παρακολουθήσουν για τις επόμενες δύο ημέρες, αν και δεν θα φαίνονται τόσο φωτεινά.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -