ΜΟΥΣΙΚΗ

Φιλελληνική Μουσική: Νέος κύκλος συναυλιών από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ο νέος κύκλος συναυλιών Φιλελληνικής Μουσικής του Ιδρύματος Θεοχαράκη ξεκινάει, την Πέμπτη 6 Μαΐου, με έργα για φωνή και πιάνο σε γαλλική γλώσσα από Φιλέλληνες συνθέτες.

Με τη σειρά συναυλιών Φιλελληνικής Μουσικής, η οποία ξεκινάει την Πέμπτη 6 Μαΐου, το Ίδρυμα Θεοχαράκη αποτίει φόρο τιμής στους Φιλέλληνες που υποστήριξαν με την πρωτοβουλία και τη δράση τους το μαχητικό πνεύμα της Επανάστασης και κράτησαν με το έργο τους, καθόλη την διάρκειά της, το ενδιαφέρον της Ευρώπης για τον Ελληνικό Αγώνα αμείωτο.

Η πρώτη συναυλία

Στην πρώτη συναυλία Φιλελληνικής Μουσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 20:30, παρουσιάζονται έργα γραμμένα για φωνή και πιάνο σε γαλλική γλώσσα από Φιλέλληνες συνθέτες άνδρες και γυναίκες, που παρουσιάζονταν στα παρισινά σαλόνια  με πρωτοβουλία κυρίως γυναικών της αστικής τάξης, αλλά και της αριστοκρατίας, ως έρανοι για να στηρίξουν οικονομικά και ηθικά την Ελληνική Επανάσταση: Ο Κλέφτης, η Χήρα του Μπότσαρη, Οι αποχαιρετισμοί εικόνες-σύμβολα της Επανάστασης αλλά και της καθημερινής πραγματικότητας εκείνης της εποχής ζωντανεύουν μέσα από τις συνθέσεις των Allut, Päer, Jadin, Kuhn κ.ά.

*Η συναυλία θα προβληθεί δωρεάν μέσω facebook live streaming (@thf.gr).

Συντελεστές

Φανή Αντωνέλου σοπράνο
Κάτια Πάσχου σοπράνο
Τάσης Χριστογιαννόπουλος βαρύτονος
Μαρία Παπαπετροπούλου πιάνο

Το Πρόγραμμα

 1. «Le réveil des Grecs», Albert Guillion
 2. «Le Klephte», Edmond Dédé
 3. «Le Grec et son fils», Ch. Maire de Weber
 4. «Les adieux du Klephte» Mlle Mélanie Allut
 5. «Le dernier cri des Grecs», Ferdinand Sor
 6. «Cyrénaïque», Mlle Flavi Parodi
 7. «Le jeune Spartiate aux Thermopyles», Charles Chaulieu
 8. «Une veuve Greque au berceau de son fils», Ferdinando Päer
 9. «La veuve du Grec Botsaris à l‘ Autel de Marie», Louis Jadin
 10. «Mères endormez vos enfants, Chant de Missolonghi», Giovanni Pacini
 11. «Les derniers adieux», F. de Flotow
 12. «L’ écho de Navarin», Georges Kuhn

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button