ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φοράει τη μάσκα των Anonymous και έχει γίνει ήρωας

Ξαφνικά στη Βόρεια Ιρλανδία άρχισαν να εμφανίζονται νεόφυτα δέντρα εδώ κι εκεί και κανείς δεν ήξερε ποιος το έκανε. Μέχρι που κάποιος εντόπισε έναν άνδρα που φορούσε μάσκα των Anonymous (ή τη μάσκα του Guy Fawkes από την ταινία V for Vendetta) επί το έργον.

Ο μασκοφόρος άνδρας έχει βαλθεί να γίνει ένα είδος οικολογικού σταυροφόρου, βοηθώντας το περιβάλλον.

Ο «Phantom Planter», όπως αποκαλείται, δουλεύει τη νύχτα, αφού ο στόχος του δεν είναι να προβάλλει τον εαυτό του. Η αποστολή του είναι να φυτέψει όσα δέντρα μπορεί και να βοηθήσει τη φύση. Προτιμά να παραμείνει ανώνυμος και συγκεντρωμένος στο έργο του και αποκαλεί το έργο του «πράσινο γκράφιτι».

Πολλοί άλλωστε είναι εκείνοι που λένε πως η Βόρεια Ιρλανδία βρήκε τον δικό της «πράσινο» Banksy. Πόσα δέντρα έχει φυτέψει έως τώρα; Έχει χάσει το μέτρημα. Αλλά είναι σίγουρα μερικές χιλιάδες.«Υποθέτω πως είναι ο δικός μου τρόπος να σώσω ζωές» έχει δηλώσει. Πολλοί θέλουν να μάθουν ποιος βρίσκεται πίσω από τη μάσκα.

Αλλά ο «Phantom Planter» προτιμά ο κόσμος να μην κοιτά το δέντρο αλλά το δάσος και να επικεντρωθεί σε αυτό που κάνει και όχι στο ποιος είναι. Ο μοναδικός σκοπός του είναι ο κόσμος να ερωτευτεί ξανά τη φύση.

Μπορεί λοιπόν να μην ξέρουμε ποιος ακριβώς είναι, αλλά για πολλούς είναι ήδη ένας ήρωας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button