ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Forever – Κόμπι Μπράιαντ : Ένα συγκινητικό βίντεο από τη NIKE

O μύθοw του «Black Mamba»

Ήταν ο μύθος που ένωσε δύο εποχές του μπάσκετ. Η μεταμόρφωση ενός αλαζόνα ταλαντούχου all star σε μέντορα και πραγματικό ηγέτη. Ο λόγος για τον Κόμπι Μπράιαντ που από τις 26 Ιανουαρίου του 2020 δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας. Ο  απροσδόκητος θάνατος βύθισε σε πένθος την οικογένειά του αλλά και το παγκόσμιο μπάσκετ.

Την Δευτέρα 24/02/2020 πραγματοποιήθηκε δημόσια τελετή στη μνήμη του και άπαντες ήταν παρόντες στο Staples Center του Los Angeles. Εκεί όπου χτίστηκε ο μύθος του «Black Mamba». Λίγο πριν την εκδήλωση που έκανε τον Michael Jordan να λυγίσει, η Nike δημοσίευσε ένα διαφημιστικό στη μνήμη του Kobe Bryant.

Με τίτλο «Mamba Forever», ο μεγαλύτερος κολοσσός αθλητικών ειδών του πλανήτη κυκλοφόρησε μία διαφήμιση που αποδεικνύει τι σημαίνει σεβασμός στην προσωπικότητα αλλά και τον πελάτη. Πρόκειται για μία μινιμαλιστική προσέγγιση στην ζωή και την καριέρα του σπουδαίου Kobe. Με ένα μαύρο φόντο και την λέξη «Forever» να παραμένει στο προσκήνιο, για δύο λεπτά, εναλλάσσοντας λέξεις και νούμερα καταφέρνει να δώσει ζωή στο αποτύπωμα που άφησε ο 5 φορές πρωταθλητής NBA στην γη.

Από τα παιδικά του χρόνια στην Φιλαδέλφεια, στην ιταλική καταγωγή του πατέρα του και από εκεί στην κορυφή του NBA με την φανέλα των Los Angeles Lakers. Γεννημένος νικητής, παράδειγμα οικογενειάρχη και έμπνευση για όλους τους υπόλοιπους που μείναμε πίσω να απολαμβάνουμε την κληρονομιά του. Η διαφήμιση κάνει focus στο «Mamba Forever», το οποίο αποτελεί ένα ύστατο χαίρε στο alter ego του Kobe που δεν είναι άλλο από το «Black Mamba» των παρκέ.

Το βίντεο για τον Κόμπι Μπράιαντ

Στο βίντεο δεν υπάρχει εικόνα. Υπάρχει μόνο, η λέξη Forever (Για πάντα) και δίπλα της προστίθενται στοιχεία από την καριέρα του, υπό τους ήχους περιγραφών αγώνων που στιγμάτισαν την καριέρα του, όπως οι τίτλοι που κατέκτησε, οι 81 πόντοι που σημείωσε σε ένα παιχνίδι, τα ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ, αλλά και οι βολές που εκτέλεσε έχοντας μόλις τραυματιστεί σοβαρά.
Προς το τέλος, ο ήχος εξαφανίζεται και μπαίνουν δίπλα λέξεις όπως: σύζυγος, πατέρας, Οσκαρ, Mamba, πάντα με την λέξη Forever να τις συνοδεύει…

Η προσέγγιση της Nike στο μύθο και την μνήμη του Kobe Bryant είναι άξια θαυμασμού και παράδειγμα προς μίμηση. Ζώντας σε μία εποχή όπου το συναίσθημα καπηλεύεται, αυτός ο κολοσσός δείχνει τον δρόμο για το τι σημαίνει διαφήμιση που σέβεται τον αναγνώστη αλλά και την προσωπικότητα. Δεν εκβιάζει το συναίσθημα, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ζωή του και μάλιστα το κάνει με τον πιο μινιμαλιστικό τρόπο. Ένας μινιμαλισμός που φυσικά είναι η καλύτερη οπτική σε στιγμές που τα λόγια και οι εικόνες είναι περιττές.


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button