ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά: Εκκενώθηκε πλήρως η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα

Η φωτιά στην Αττική οδήγησε στην πλήρη εκκένωση της δομής όπου διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μαλακάσα. 

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη δομή της Μαλακάσας ήταν από τις πιο ευάλωτες ομάδες που απειλήθηκαν από τη φωτιά στην Αττική. Τελικά, η δομή εκκενώθηκε πλήρως.

Σύμφωνα με τον διοικητή της δομής, Χαράλαμπο Χρήστου η εκκένωση έγινε με ασφάλεια και πολύ γρήγορες διαδικασίες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη δομή της Ριτσώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, ενώ προηγήθηκε η εκκένωση της παλαιάς δομής και στη συνέχεια ακολούθησε η εκκένωση της νέας.

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Αγνοδίκη» με τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ.», σημείωσε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ1 ο διοικητής των δομών της Μαλακάσας.

«Από την εκκίνηση του φαινομένου τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες της Δομής και σε συνεργασία, όλοι οι φορείς, προχωρήσαμε σε εκκένωση με ασφάλεια και πολύ γρήγορες διαδικασίες. Μεταφέραμε πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή της Ριτσώνας: 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, με ασφάλεια».

Ο κ. Χρήστου, τέλος, ανέφερε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από επίγεια και εναέρια μέσα, προκειμένου να προστατευθεί η Μαλακάσα, οι κάτοικοί της και οι άνθρωποι που διαβιούν στη δομή. Να σημειώσουμε ότι αυτή την ώρα εκτός ελέγχου είναι οι φωτιές σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και Φωκίδα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button