ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Φωτιές: Γάλλος πυροσβέστης μιλάει ελληνικά και συγκινεί

Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του νεαρού γιατρού του γαλλικού Πυροσβεστικού Σώματος, Πιέρ Μπαλάζ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει στο μέτωπο των καταστροφικών πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία και Αρκαδία.

«Ήρθε πρώτα ένα τμήμα 40 ατόμων χωρίς οχήματα, αλλά με τον εξοπλισμό μας. Είχαμε σχεδιάσει να συνεργαστούμε με τους Έλληνες με τα δικά τους μέσα και μείναμε για να επιχειρήσουμε στην Αττική σε Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά από 5 μέρες ήρθαν άλλοι 90 με δικό μας εξοπλισμό και οχήματα και πήγαμε στην Αρκαδία» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Το μέγεθος της πυρκαγιάς δεν το έχουμε συνηθίσει.

Και στη Γαλλία έχουμε πολλές φωτιές, ζω στη Μασσαλία κι έχουμε τα ίδια δάση. Σε ό,τι αφορά στην επιχειρησιακή μας στρατηγική έχουμε ειδικευμένες ομάδες. Μπαίνουν στο δάσος, κόβουν δέντρα κι ανοίγουν δρόμους για να επιχειρήσουν τα επίγεια τμήματα. Αυτούς στείλαμε κι εδώ τα πρώτα 40 άτομα για να ανοίξουν χώρο. Στη Γαλλία, όταν είναι μεγάλη η φωτιά γύρω γύρω από την πυρκαγιά κόβουμε όλα τα δέντρα που δεν έχουν καεί για να την σταματήσουμε».

«Ήταν μεγάλη μου τιμή και να γυρίσω στην Ελλάδα και να έρθω δυστυχώς σ’ αυτή τη συγκυρία, και να είμαι ικανός και να προσφέρω έστω και λίγη δουλειά με την ομάδα μου και να συνεργαστούμε με τους Έλληνες. Ο ελληνικός λαός ήταν συγκλονιστικός. Ήταν τέλειος ο τρόπος που μας φέρθηκαν» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button