ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Γάλα στην Κιβωτό και στις Πολύτεκνες οικογένειες από τους εργαζόμενους του Δήμου Οινουσσών

Με μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι του Δήμου Οινουσσών, βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά της Κιβωτού και στις πολύτεκνες οικογένειες!

Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι παρέλαβαν το γάλα, που βάση Νόμου δικαιούνται και το διέθεσαν με την σειρά τους, στην Κιβωτό του κόσμου και στον Σύνδεσμο Πολυτέκνων.

Εκεί στην άκρη του Αιγαίου, οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή της “Αιγνούσας” (όπως την προσφωνούν συχνά οι ντόπιοι), καταφέρνουν μέρα την ημέρα να φτιάξουν ένα δήμο ανθρώπινο.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ γράφει χαρακτηριστικά στο fb:

Συγχαίρω θερμά τους εργαζομένους του Δήμου Οινουσσών, οι οποίοι μόλις παρέλαβαν το γάλα, που τους διανεμήθηκε από την Υπηρεσία, αμέσως απέστειλαν 23 κούτες γάλακτος στην Κιβωτό του Αιγαίου και 4 κούτες στο Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου για τις ανάγκες των παιδιών. Μια συγκινητική χειρονομία, που μας κάνει υπερήφανους για τους συνεργάτες μας! Μπράβο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν γάλα στους εργαζόμενους τους των ειδικών κατηγοριών, αλλά στις Οινούσσες αυτό έγινε πρώτη φορά φέτος.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, έσπευσε να διαφυλάξει και να προασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, με τη σημαντική βοήθεια του Αντιδημάρχου Λάμπρου Σκούφη, οποίος διαθέτει εργασιακή και συνδικαλιστική εμπειρία από το δήμο Αθηναίων.

Η ανάρτηση του Δημάρχου στο fb:

Ο Δήμος Οινουσσών διένειμε στους εργαζομένους -για πρώτη φορά- το γάλα, που δικαιούνται, σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία. Συγχαίρω τον Αντιδήμαρχο κ. Λάμπρο Σκούφη, που από την πρώτη ημέρα της δημοτικής μας αρχής επιμελήθηκε και διεκπεραίωσε την συγκεκριμένη υποχρέωσή μας προς τους συνεργάτες μας! Η προμήθεια έγινε από τοπική επιχείρηση της Αιγνούσας!

Εκτός την παροχή γάλακτος στους εργαζόμενους, θα καθιερώσουν από το 2020 και τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που τους αναλογούν, προστατεύοντας την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων (γάντια, φόρμες εργασίας κλπ), δηλώνοντας στο Bestnews: «Ο Δήμος μας είναι δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων μας που μοχθούν καθημερινά. Ο εργαζόμενος πρέπει να αμείβεται και πρέπει να παίρνει και τις παροχές που δικαιούται βάσει της νομοθεσίας».

 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button