Γεμιστό καλαμάρι από τη Χίο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Γεμιστό καλαμάρι από τη Χίο. Θάλασσα, θάλασσα, θάλασσα! Μια ξεχωριστή συνταγή από τη Χίο που συνδυάζει την παράδοση με την σύγχρονη μαγειρική σε ένα λαχταριστό πιάτο.

Υλικά

  • 4-5 καλαμάρια μεγάλα (κατά προτίμηση)
  • Φέτα κομμένη σε κυβάκια ή τριμμένη
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. ούζο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ντομάτα σε φέτες και λίγη παρμεζάνα τριμμένη (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα καλαμάρια, καθαρίζουμε τα εσωτερικά και αφαιρούμε τα πτερύγια,
    τα οποία κόβουμε σε κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα μας.
  2. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε καλά τα κομμένα πτερύγια,
    το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε
    το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά 2-3 λεπτά ακόμα.
  3. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτουμε την τριμμένη φέτα (βάλτε αρκετή!)
    και αναμειγνύουμε.
  4. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
  5. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μας σε ένα πυρέξ, όπου και τοποθετούμε τα καλαμάρια.
  6. Πάνω στα καλαμάρια γαρνίρουμε βάζοντας από μία φέτα ντομάτα (τα βοηθάει να μην ξεραθούν) και λίγη τριμμένη παρμεζάνα (για να κάνουν και ωραία κρούστα).
  7. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Καλή επιτυχία![/box]

Γεμιστό καλαμάρι από τη Χίο

της Χρύσας Σαραντοπούλου

 

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Το καλαμάρι υπάγεται στα μαλάκια και το συναντάμε σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Στα ελληνικά νερά υπάρχει σε αφθονία. Το μέγεθος των καλαμαριών ποικίλλει από 1 εκ. μέχρι τις απίστευτες διαστάσεις των γιγαντιαίων καλαμαριών που ζουν στα μεγάλα βάθη των ωκεανών. Ένα άλλο συγγενικό είδος, και αυτό σε αφθονία στις ελληνικές θάλασσες, είναι το θράψαλο. Ξεχωρίζει από το καλαμάρι επειδή τα τριγωνικά του πτερύγια δεν ξεπερνούν το μισό μήκος του σώματος, δεν έχει εσωτερικό κόκκαλο, έχει σκούρο καφεκόκκινο χρώμα.[/box]

Best News

Καλά Νέα / Καλές Ειδήσεις! – Θετική διάθεση / Θετικές Ειδήσεις! – good vibes / only good news!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -