ΕΡΓΑΣΙΑ

Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Πρόεδρος παραμένει ο Άγις Πιστιόλας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και η Πρόεδρος του CSR Hellas, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Μαρία Αλεξίου.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης χαρακτήρισε την ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ως μια ισχυρή παραγωγική δύναμη που σχετίζεται άμεσα με την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία. Παράλληλα, έκανε λόγο για την άνοδο επιδοτήσεων στην περιφέρεια και την άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης. Από την πλευρά της, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι μέχρι το 2030 προβλέπεται, σύμφωνα με τη στρατηγική From Farm 2 Fork που αποτελεί μέρος του Green Deal, το 25% της καλλιεργήσιμης γης της Ευρώπης να παράγει βιολογικά προϊόντα. Η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα αυξάνεται εκθετικά. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων όχι μόνο στις διαδικασίες παραγγελίας και παράδοσης της παραγωγής αλλά και της ιχνηλάτισης των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.

Η Πρόεδρος του CSR Hellas, Μαρία Αλεξίου, κατά το χαιρετισμό της επεσήμανε το μοναδικό χαρακτήρα της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ τόσο σε εγχώριο όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς στα κριτήρια ένταξης έχει υιοθετηθεί και το πρωτόκολλο “Ethos” που αφορά στο κοινωνικό προφίλ και στη δέσμευσή των διοικήσεων των εταιριών στην τήρηση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης και του σεβασμού προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τους εργαζόμενους, την κοινωνία, τον πελάτη και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, o Γεώργιος Μπρισκόλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EUROCERT, του φορέα πιστοποίησης των Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, απένειμε το Σήμα “Ethos” και συγκεκριμένα το πλατινένιο στην εταιρία Polyeco και το χρυσό στις εταιρίες Agrino, ΧΗΤΟΣ-ΖΑΓΟΡΙ και SEPTONA.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας, Άγις Πιστιόλας, επιβράβευσε με την κορυφαία διάκριση την εταιρία Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, με το δεύτερο βραβείο τη SKAG και με το τρίτο βραβείο τη ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή χρήση και αποτελεσματικότερη ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινότητας, που ανέδειξε ως τυχερή εταιρία που κέρδισε το φλουρί για το 2021, τη ΜΕΒΓΑΛ.

Παράλληλα, με τη λήξη της διετούς θητείας του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, οι αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα ανέδειξαν το νέο ΔΣ για την περίοδο 2021-2023, το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Πιστιόλα Άγι, από τον Αντιπρόεδρο Τσαούτο Μιχάλη, από τη Γραμματέα Δάκου Αθανασία, από τον Ταμία Ευσταθίου Αριστείδη και από τα Μέλη του ΔΣ Χήτο Νικόλαο, Μαρλαφέκα Πλάτωνα, Γιαννίδη Αρμόδιο, Χατζηχρυσό Αυγερινό και Αποστολίδη Θωμά.


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button