ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γεννήθηκε 212 γραμμάρια και βγήκε από τη ΜΕΘ νικήτρια μετά από 13 μήνες

Ένα πρόωρο νεογνό, που γεννήθηκε 212 γραμμάρια, πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Σιγκαπούρης μετά από 13 μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η μικροσκοπική Kwek Yu Xuan γεννήθηκε μόλις 212 γραμμάρια -όσο ζυγίζει ένα μήλο– και 24 εκατοστά.  Ήρθε στον κόσμο πρόωρα, πολύ πρόωρα, μόλις στις 25 εβδομάδες κύησης -πολύ νωρίτερα δηλαδή από τον μέσον όρο των 40 εβδομάδων.

Η μαμά του την έφερε στον κόσμο κατεπειγόντως με καισαρική τομή, τέσσερις μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, όταν διαγνώστηκε με προ εκλαμψία – μία σοβαρή διαταραχή της εγκυμοσύνης που εκδηλώνεται με υπέρταση κατά την κύηση και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ζωτικά όργανα, ακόμη και σε θάνατο τόσο για μητέρα όσο και για μωρό.Το νεογνό είχε «περιορισμένες πιθανότητες επιβίωσης» σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου γεννήθηκε. Σήμερα, μετά από έναν και πλέον χρόνο νοσηλευόμενο, το μωρό ζυγίζει 6,3 κιλά.

«Κόντρα στις πιθανότητες, με τις επιπλοκές τις γέννας, ενέπνευσε τους ανθρώπους γύρω της για την αντοχή και τη δύναμή της που την κάνει ένα αξιοθαύμαστο “μωρό της Covid” – μια αχτίδα ελπίδας εν μέσω χάους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της η Yu Xuan έλαβε λογής θεραπείες και υποβλήθηκε σε διαφόρων ειδών μηχανική υποστήριξη για να καταφέρει να επιζήσει. Ο Γολγοθάς για τη μικρή αγωνίστρια δεν έχει φτάσει στο τέλος του, όμως. Η Yu Xuan πάσχει ακόμη από χρόνια πνευμονική νόσο και θα χρειαστεί αναπνευστική βοήθεια και στο σπίτι. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτή θα είναι μια συνθήκη που θα βελτιωθεί με τον χρόνο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button