Γιαγιά χορεύτρια 95 ετών έστησε χορογραφία με τον φυσιοθεραπευτή της

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας φυσιοθεραπευτής που έμαθε να χορεύει κλακέτες για να βοηθήσει την ανάρρωση μιας 95χρονης ασθενούς του δέχεται συγχαρητήρια που της έδωσε πίσω «τη χαρά του χορού και της ζωής».

O Sean Lissner βοηθά την Dorothy εδώ και ένα χρόνο, από τότε που έσπασε το ισχίο της. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας τους στο Λος Άντζελες ανακάλυψε ότι η ασθενής του υπήρξε στο παρελθόν χορογράφος και δασκάλα χορού. Αμέσως, ο 28χρονος της ζήτησε να του διδάξει μερικά πράγματα και μέσα σε τέσσερις μήνες έμαθε τα βασικά βήματα.

«Μου λέει συχνά: «Shaun, ποιος θα το πίστευε ότι ένας φυσιοθεραπευτής θα κατέληγε να χορεύει με μια ασθενή, ειδικά με μια 95χρονη;», λέει ο φυσιοθεραπευτής.

Ο Lissner δημοσίευσε ένα βίντεο τους στο YouTube, στο οποίο περιγράφει την Dorothy ως την «καλύτερη του φίλη». Η Dorothy λέει στο βίντεο: «Είμαστε πολύ καλό ζευγάρι γιατί του αρέσει πολύ να χορεύει ενώ εγώ χορεύω όλη μου τη ζωή και γι’ αυτό έχω πολλά να του μάθω». Στη συνέχεια τους βλέπουμε να χορεύουν μαζί υπό τους ήχους του Tea For Two κρατώντας τα χέρια.

Το βίντεο δημοσίευσε στο Twitter και η κόρη της Dorothy, η ηθοποιός Annette O’Toole, γράφοντας: «Είμαι περήφανη για τη μητέρα μου και τον φυσιοθεραπευτή της, Sean Lissner, που της έδωσε πίσω τη χαρά του χορού και της ζωής». 

Ο Lissner είπε ότι η ενσωμάτωση του χορού στην θεραπεία βοήθησε την Dorothy να βελτιώσει την ισορροπία και την ευκινησία της και ότι «τα μάτια της έλαμψαν» όταν της ζήτησε να τον διδάξει. «Μου έδειξε τα βασικά βήματα του χορού και από τότε, σε κάθε συνεδρία χορεύαμε όλο και περισσότερο ώσπου το κάναμε μέρος της θεραπείας».

Περιέγραψε την Dorothy ως «αξιολάτρευτη», προσθέτοντας: «Είναι πολύ έξυπνη. Ετοίμασε μόνη της τη χορογραφία. Είναι 95 χρονών και μου έμαθε να χορεύω. Αυτό είναι εξυπνάδα». 

Η αποστολή της δεν ήταν εύκολη καθώς ο Lissner έχει πολύ μικρή εμπειρία με τον χορό: «Ξέρω λίγο βαλς και πώς να έχω κάποιο ρυθμό στο κλαμπ ή στη ντίσκο, αλλά εκτός από αυτό δεν έχω χορέψει ποτέ στη ζωή μου», είπε.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -