Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια στο ΝΒΑ!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Γράφει ο Φώτης Σαραντόπουλος

Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η απίστευτη διαδρομή από τις γειτονιές των Σεπολίων, στις αμερικάνικες μεγαλουπόλεις και από τα γήπεδα του Ζωγράφου, σε εκείνα του NBA. Αυτή είναι με λίγα λόγια η ιστορία του Γιάννη Αντετοκούμπο, του Ελληνονιγηριανού μπασκετμπολίστα για τον οποίο αυτήν τη στιγμή μιλά ο κόσμος όλος!

Γεννημένος το 1994, ο Γιάννης είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Αντετοκούμπο, που το 1992 μετανάστευσε από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας.

Ξεκίνησε από ένα μικρό γηπεδάκι στου Ζωγράφου για να καταλήξει παίχτης του NBA και μάλιστα να επιλεχθεί από τους Μπακς στο νούμερο 15 του ντραφτ του πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση σε ντραφτ για Έλληνα παίκτη του NBA έως το 2013.

«Στο νούμερο 15 του ντραφτ του ΝΒΑ για το 2013, οι Μιλγουόκι Μπακς επιλέγουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, από την Αθήνα της Ελλάδας, όπου η τελευταία ομάδα του ήταν ο Φιλαθλητικός»…

Με αυτά τα λόγια, από το στόμα του κομισάριου του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, άνοιξε η νέα σελίδα στη ζωή του 19χρονου.

Κι εκείνος; 
Το πανηγύρισε με τον αδερφό του ύψωνοντας την γαλανόλευκη!!!

Το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε αγώνα είναι 44 ενάντια στους Portland Trail Blazers, το 2017. Η επιτυχία του έχει ήδη αναγνωρισθεί παγκοσμίως, ενώ οι Αμερικάνοι σχολιαστές του έχουν βγάλει το δικό του παρατσούκλι στο ΝΒΑ, Greek freak, και τον έχουν αποκαλέσει «Ελληνικό θαύμα της φύσης»!

Το 2017 ο Αντετοκούνμπο συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα  NBA All-Star , και ξεκίνησε ως βασικός για την ομάδα της Ανατολής. Σε ηλικία 22 ετών και 74 ημερών, ήταν έως το 2017 ο νεαρότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ ο οποίος ξεκίνησε βασικός στην πρώτη πεντάδα σε αγώνα NBA All-Star, καθώς και ο πρώτος Έλληνας παίκτης με την ιδιότητα αυτή. Αγωνίστηκε για 22 λεπτά και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σημειώνοντας 30 πόντους, 6 ριμπάουντ, και 3 κοψίματα.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ Γιάννης Αντετοκούνμπο, στα 24 του χρόνια, πήρε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο παίκτη στην Ανατολική Περιφέρεια και ήταν ο αρχηγός της ομάδας του στο εφετινό All Star Game του NBA, που διεξήχθη, στην Σάρλοτ, το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε 4.375.747 ψήφους ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συγκέντρωσε 4.620.809 ψήφους στη Δύση, όμως ο Giannis κέρδισε 269 ψήφους στην ψηφοφορία των παικτών, έναντι 174 του ΛεΜπρον, και 99 από τους δημοσιογράφους, με τον «βασιλιά» να …περιορίζεται στις 78.



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο αδερφός του, Θανάσης, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2016 τη διοργάνωση των Antetokounbros, η οποία αποτελείται από αγώνες επίδειξης και φιλικά παιχνίδια. Σκοπός είναι η προώθηση του μπάσκετ, αλλά και ευρύτερα του αθλητικού πνεύματος σε όλο τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -