ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν κλαίει ποτέ δημόσια;

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει ποτέ απαθανατιστεί να κλαίει σε δημόσια εμφάνιση;

Η «ψυχρή» εμφάνιση είναι ένα στερεοτυπικό χαρακτηριστικό που έχουν οι Άγγλοι, οι οποίοι συχνά πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα στωικοί και λιγότερο πιθανό να επιδοθούν σε δημόσιες εμφανίσεις συναισθημάτων.

Με τη βασιλική οικογένεια να είναι μεταξύ των πιο διάσημων ανθρώπων στον κόσμο και σύμβολα της «βρετανικότητας» σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σπάνια τους βλέπουμε να εκφράζονται, ειδικά δημόσια!

Δεν παύουν όμως να είναι άνθρωποι και συχνά, αρκετά μέλη της οικογένειας έχουν «πιαστεί» να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Βέβαια δεν ισχύει για όλους αυτό. Είναι μετρημένες οι φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ έχει συγκινηθεί σε δημόσια εμφάνιση και υπάρχει λόγος πίσω από αυτό.

Οι μονάρχες δεν πρέπει να δείχνουν κανένα συναίσθημα

Μέρος του λόγου για τον οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ σπάνια κλαίει δημοσίως είναι επειδή – ως μονάρχης – «εργάζεται πολύ σκληρά για να παρουσιάσει ένα απαθές πρόσωπο», δήλωσε η βασιλική βιογράφος Sally Bedell Smith στην USA Today.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στον ρόλο της – δεν θα ήταν κατάλληλο για έναν Βρετανό μονάρχη να επιδείξει πολύ συναίσθημα – και «εν μέρει στην ιδιοσυγκρασία της και στον τρόπο που μεγάλωσε».

Πράγματι, ο γιος της πρίγκιπας Andrew χαρακτήρισε τη μητέρα του «στωική» μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, όταν μίλησε με δημοσιογράφους.

«Η βασίλισσα, όπως θα περίμενε κανείς, είναι ένα πολύ στωικό άτομο», εξήγησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι συναισθηματική όπως οι υπόλοιποι από εμάς, αφού στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει να κρύψει τη συγκίνησή της σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κράτησε τα δάκρυά της για σημαντικά γεγονότα και στιγμές όπου φαινόταν κατάλληλο για έναν παγκόσμιο ηγέτη να δείξει λίγο συναίσθημα, όπως σε εκδηλώσεις για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button