Γιατροί στην Ινδία έσωσαν λιοντάρι 5 ετών από τύφλωση

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα λιοντάρι 5 ετών στην πολιτεία Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας αναρρώνει έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και στα δύο του μάτια.

Οι αξιωματούχοι στο δάσος Gir, την τελευταία κατοικία του ασιατικού λιονταριού, παρατήρησαν για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν το λιοντάρι σταμάτησε να ανταποκρίνεται ακόμα όταν βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής κάποιο θήραμα.

Το μετέφεραν σε κέντρο διάσωσης, όπου η εξέταση έδειξε ότι είχε καταρράκτη σε προχωρημένο στάδιο και στα δύο του μάτια.

Η χειρουργική επέμβαση για τον καταρράκτη περιλαμβάνει την αντικατάσταση του φυσικού φακού του ματιού με έναν από τεχνητό. Τέτοιες επεμβάσεις εκτελούνται συνήθως σε μικρότερα ζώα όπως οι σκύλοι.Για να προετοιμαστούν για την επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση στο λιοντάρι, οι γιατροί διάβασαν ερευνητικές εργασίες και μίλησαν με ειδικούς.

Για να κατανοήσουν την ανατομική δομή, μελέτησαν ακόμα και ένα δείγμα ματιών που πήραν από τη νεκροψία ενός νεκρού λιονταριού. 

Η εγχείρηση έγινε και το λιοντάρι αναρρώνει τώρα από το χειρουργείο ενώ σύντομα θα αφεθεί ελεύθερο στην άγρια φύση.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -