Γιατρός χάρη σε πρωτοποριακή θεραπεία παραμένει χωρίς καρκίνο ύστερα από έναν χρόνο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Έναν χρόνο αφότου υποβλήθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο σε μια πειραματική θεραπεία για το γλοιοβλάστωμα, ο Αυστραλός γιατρός Richard Scolyer παραμένει απαλλαγμένος από τον καρκίνο.

Η πειραματική θεραπεία του παθολόγου βασίζεται στη δική του πρωτοποριακή έρευνα για το μελάνωμα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Richard Scolyer, δήλωσε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος» μετά τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μαγνητικής τομογραφίας που έδειξε ότι δεν υπάρχει ακόμη κανένα σημάδι υποτροπής του γλοιοβλαστώματός του.

Δημοσιεύοντας την ενημέρωση στο X, ο καθηγητής Scolyer, ο οποίος μαζί με τη συνάδελφό του καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Georgina Long, ανακηρύχθηκε Αυστραλός της Χρονιάς, δήλωσε: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Ευχαριστώ την υπέροχη ομάδα που με φροντίζει τόσο καλά, ειδικά τη σύζυγό μου Katie και την υπέροχη οικογένειά μου».

Ο καθηγητής Scolyer, του οποίου η θεραπεία για το μελάνωμα άλλαξε την ζωή χιλιάδων ανθρώπων, διαπιστώθηκε ότι είχε όγκο τον περασμένο Ιούνιο μετά από μια κρίση στην Πολωνία. Έγινε ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του εγκεφάλου στον κόσμο που έκανε συνδυασμένη ανοσοθεραπεία πριν από την χειρουργική επέμβαση, καθώς χρησιμοποίησε στον εαυτό του την έρευνα του για το μελάνωμα.

«Αναλαμβάνοντας μια πειραματική θεραπεία με κίνδυνο να συντομεύσει τη ζωή του, έχει προωθήσει την κατανόηση του καρκίνου του εγκεφάλου και ωφελεί τους μελλοντικούς ασθενείς», δήλωσε το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανακοινώνοντας το βραβείο Αυστραλοί της Χρονιάς για τον καθηγητή Scolyer και την καθηγήτρια Long. Οι καθηγητές, οι οποίοι είναι επίσης συν-ιατρικοί διευθυντές του Ινστιτούτου Μελανώματος Αυστραλίας, κατέστησαν την ασθένεια ιάσιμη χάρη στην ανοσοθεραπευτική τους προσέγγιση, η οποία ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του ασθενούς.

Μιλώντας στην Kay Burley του Sky News τον Φεβρουάριο, ο καθηγητής Scolyer δήλωσε ότι «ο κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών σε αυτού του είδους τα φάρμακα είναι αρκετά υψηλός, αλλά μέχρι στιγμής τα έχω περάσει καλά, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος και ελπίζω να παραμείνει έτσι για αρκετό καιρό ακόμη».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -