Google: Φτιάχνει γραφεία σε έναν παλιό σταθμό τρένων στη Νέα Υόρκη

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει ένα κτίριο 1,3 εκατ. τετραγωνικών ποδιών (περίπου 121.000 τετραγωνικά μέτρα) στη Hudson Square για 2,1 δισ. δολάρια, τη δεύτερη μεγαλύτερή της αγορά για χώρους γραφείων μέχρι σήμερα στη Νέα Υόρκη. 

Η αγορά, που η Google είπε ότι θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022, θα είναι η πιο ακριβή στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας και θα καταστήσει την Google έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Πρόκειται για σχέδιο που έρχεται μετά την ανακοίνωση της Google ότι θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο γραφείο. Η διαδικασία για την κατασκευή στην οδό Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει και η εταιρεία αναμένεται να μετακομίσει κάποια στιγμή το 2023.Το κτίριο είναι μέρος μιας επένδυσης που ονομάζεται «Googleplex» και θα περιλαμβάνει συνολικά 1,7 εκατ. τετραγωνικών ποδιών γραφείου, συμπεριλαμβανομένων δύο άλλων σημείων, στους αριθμούς 315 και 345 στη Hudson Square.

Η Google μισθώνει επί του παρόντος τα δύο αυτά σημεία και όπως αναπαράγει η Daily Mail, δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για την αγορά τους. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επίσης, μισθώσει τον χώρο επί της οδού Ουάσινγκτον 550 κατά την κατασκευή, αλλά θα προχωρήσει στην αγορά το επόμενο έτος.

Μάλιστα, η Daily Mail επικοινώνησε με την Google και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το κτίριο στην οδό Ουάσινγκτον θα είναι η έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Επιχειρήσεων της Google. Επιπλέον, σύμφωνα με μια ενημέρωση του Σεπτεμβρίου από το YIMBY, οι τελευταίοι όροφοι του κτιρίου ήταν κλεισμένοι με γυάλινα και μεταλλικά πάνελ από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τυλίγοντας και τις τέσσερις πλευρές του συγκροτήματος γραφείων.Σημειώνεται επίσης, πως τον Μάρτιο, η Google ανακοίνωσε σχέδια για επένδυση 250 εκατ. δολαρίων σε γραφεία στην πόλη, με την εταιρεία να έχει παρουσία στη Νέα Υόρκη από το 2000. Και παρότι η Google έχει ενισχύσει την αντίληψη ότι η εταιρεία ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να εργάζονται εξ αποστάσεως, η επέκταση στα γραφεία και η μείωση μισθών στους εργαζόμενους που δουλεύουν από το σπίτι, υποδηλώνει κάτι διαφορετικό, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Όπως παρουσιάζει το δημοσίευμα στο ξένο μέσο, ένας υπάλληλος που ζει στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, μια ώρα από τη Νέα Υόρκη με το τρένο, θα πληρωνόταν 15% λιγότερο αν εργαζόταν από το σπίτι, την ώρα που ένας συνάδελφός του από το ίδιο γραφείο που ζούσε στη Νέα Υόρκη, δεν έβλεπε κάποια μείωση αν εργαζόταν από την οικία του.

Η κίνηση είναι μέρος ενός πειράματος στη Silicon Valley και οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι, πληρώνονται λιγότερο λόγω των αποταμιεύσεων που κάνουν στις μετακινήσεις τους και σε έξοδα όπως το φαγητό. Στην ενημέρωση της Τρίτης, η CFO της Google, Ruth Porat, είπε ότι η αγορά χώρου γραφείου ακολούθησε το σχέδιο επιστροφής των υπαλλήλων στο γραφείο.

«Καθώς η Google οδεύει προς μια πιο ευέλικτη προσέγγιση για την εργασία, η από κοντά συνεργασία και το χτίσιμο μιας κοινότητας θα παραμείνει ένα σημαντικό μέρος του μέλλοντός μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να επενδύουμε στα γραφεία μας σε όλο τον κόσμο», εξήγησε η Porat.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -