ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Φώτης Σιούμπουρας: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – H περιπέτεια του μάθημα για τους αρνητές του Covid 19

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, ο οποίος εισήχθη εμπύρετος με κορονοϊό, στις 7.40 το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2020.

H περιπέτεια του Αρχιεπισκόπου ας γίνει μάθημα για τους αρνητές του Covid 19

Γράφει ο Φώτης Σιούμπουρας

Ασφαλώς και είναι καλά τα νέα που προέρχονται από φαρμακευτικές εταιρείες-κολοσσούς, ότι τα εμβόλια που ετοιμάζουν για την καταπολέμηση του Covid 19 πρόκειται σύντομα, αφού λάβουν την έγκριση, να «τεθούν σε κυκλοφορία».

Και ασφαλώς είναι επίσης καλά τα νέα, που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ότι η χώρα μας έχει κλείσει ήδη συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες για την προμήθεια δώδεκα εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων και πως έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό όλων όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Και λέμε όσων επιθυμούν γιατί δυστυχώς και στην περίπτωση αυτή άρχισαν να εμφανίζονται τώρα και οι αρνητές του εμβολιασμού, όπως μέχρι τώρα υπήρξαν και οι ερασιτέχνες επιδημιολόγοι.

Βέβαια είναι ευχάριστο να διαπιστώνει κανείς ότι η χώρα  έχει πλημμυρίσει από γιατρούς και εντατικολόγους, από διεθνολόγους, νομικούς, συνταγματολόγους, σεισμολόγους. Και ακόμη πιο ευχάριστο είναι ότι όλοι αυτοί είναι αυτοδίδακτοι… Κάποιες φορές δε, μερικοί από αυτούς πείθουν (πολλούς ή όχι δεν έχει σημασία) ότι γνωρίζουν σε βάθος αυτό για το οποίο μιλούν. Περισσότερο και από τους πτυχιούχους «συναδέλφους» τους.

Είναι δε σχεδόν περιττό να αναφερθεί και το πόσο εντυπωσιακό είναι να παρακολουθεί κανείς τις «τεκμηριωμένες» απόψεις των ερασιτεχνών επιδημιολόγων, που έχουν λύσει το θέμα της πανδημίας εδώ και καιρό, αλλά κανείς δεν τους ακούει…

Το κακό με όλα αυτά τα  είναι ότι συμβαίνουν σε μία πολύ κρίσιμη και ρευστή περίοδο, κατά την οποία πολλές περιοχές έχουν χτυπήσει «κόκκινο», ο αριθμός των κρουσμάτων (και δυστυχώς των θυμάτων) όλο και αυξάνεται και ο κορονοϊός «χτυπά» αδιακρίτως όχι μόνο «ευπαθείς», αλλά και νέους και ιερωμένους και συνωμοσιολόγους…

Θα μου πείτε είναι ποτέ δυνατόν να εκλείψουν αυτά τα συμπτώματα από την ελληνική πολιτική και κοινωνική καθημερινότητα;

Ίσως θα πρέπει κανείς να το αποκλείσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιτρέψουμε τη σύγχυση να πλανάται, την ανησυχία να μεγαλώνει, τη δυνατότητα ψύχραιμων και νηφάλιων προσεγγίσεων να περιορίζεται και τους λαϊκιστικούς πειρασμούς να παραμένουν ισχυροί για όσους δεν φέρουν την ευθύνη της άσκησης της εξουσίας και της λήψης των αποφάσεων.

Και ας ελπίσουμε, για να αναφερθούμε στην τελευταία, χαρακτηριστική περίπτωση της περιπέτειας του Αρχιεπισκόπου, ότι τουλάχιστον το ποίμνιο θα λάβει το «μάθημα» και πως ο Γολγοθάς του κ. Ιερώνυμου θα έχει, τουλάχιστον, παιδευτική επίδραση στους αρνητές του κορονοϊού.


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button