ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γυναίκα, ασθενής του κορωνοϊού, ενώ βρισκόταν σε κώμα, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Μία μοναδική στα ιατρικά χρονικά περίπτωση καταγράφηκε στις ΗΠΑ, όταν μία γυναίκα, ασθενής του κορωνοϊού, η οποία βρισκόταν σε κώμα, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Παραπονούμενη για κάποια συμπτώματα που θεωρούσε ότι προέρχονταν από τις αλλεργίες της, η Angela Primachenko, από το Βανκούβερ της Ουάσινγκτον, αποφάσισε να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Η έγκυος γυναίκα όχι μόνο βρέθηκε θετική στον ιό, αλλά το επόμενο πράγμα που θυμάται μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο είναι ότι ξύπνησε χωρίς… την φουσκωμένη κοιλιά της, όπως είπε η ίδια στο NBC.

Η Primachenko άρχισε να αισθάνεται άρρωστη στις 22 Μαρτίου. Ήταν 33 εβδομάδων έγκυος και δεν είχε άλλα υποκείμενα νοσήματα. Μετά την εισαγωγή της, όμως στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά. Έτσι οι γιατροί έβαλαν την 27χρονη γυναίκα σε τεχνητό κώμα, ένας τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασής της που επίσης θα προστάτευε το αγέννητο μωρό της.

«Προφανώς κανείς δεν περίμενε να αρρωστήσω τόσο πολύ, κι έτσι δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να γεννήσω» είπε για την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Αγνοώντας πως είχε γίνει μητέρα για δεύτερη φορά, η Primachenko ξύπνησε από το κώμα στις 6 Απριλίου – πέντε ημέρες αργότερα.

«Μετά τα φάρμακα και όλα ξαφνικά απλώς ξύπνησα και δεν είχα πια τη φουσκωμένη κοιλιά μου! Ήταν τρελό» είπε στο NBC.

Η Primachenko βγήκε από τη ΜΕΘ με το προσωπικό να τη χειροκροτά και λέει πως νιώθει σαν ζωντανό θαύμα.

Το Σάββατο η 27χρονη πήρε εξιτήριο κι επέστρεψε στο σπίτι της, αν και ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει στην αγκαλιά της την κόρη της Eva λόγω φόβων για μόλυνση και την έχει δει μόνο μέσω φωτογραφιών και FaceTime.

«Υπάρχει ελπίδα. Ακόμη και στις πιο δύσκολες μέρες υπάρχει ελπίδα και μπορείτε να βασιστείτε στο Θεό, στους ανθρώπους και την κοινότητα. Είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι προσευχήθηκαν για μένα. Είχα διαλυθεί και τώρα είμαι απίστευτα ευγνώμων».

Tags

Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close