Η 15χρονη επιστήμονας Gitanjali Rao το πρώτο “παιδί της χρονιάς”.

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η 15χρονη επιστήμονας και εφευρέτης, Gitanjali Rao, πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού «Time», ως το πρώτο «παιδί της χρονιάς».

Η νεαρή επιστήμονας κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 5.000 υποψηφίους στις ΗΠΑ και ήδη με το ταλέντο της πρωταγωνιστεί στο χώρο της επιστήμης. Σε συνεργασία με το Google Chrome, δημιούργησε μία εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να εντοπίζει περιεχόμενο εκφοβισμού στο χώρο του διαδικτύου. Ακόμα, έχει προχωρήσει στην εφεύρεση μίας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό.

«Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς και οποιοσδήποτε άλλος», τονίζει η Gitanjali Rao.

Gitanjali Rao

Στη συνέντευξή της στο περιοδικό Time η Rao αναφέρει πως η εξωτερική της εμφάνιση δεν θυμίζει τον ”τυπικό επιστήμονα”.

«Δεν είμαι αυτό που θα έλεγε κανείς τυπικός επιστήμων. Από όλα όσα βλέπω στην τηλεόραση, ένας μεγαλύτερος, συνήθως λευκός άνδρας, είναι αυτός που παρουσιάζεται ως επιστήμονας. Ο στόχος μου έχει αλλάξει πραγματικά, όχι μόνο από τη δημιουργία των δικών μου συσκευών για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά για να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο».

Gitanjali Rao

«Η γενιά μας αντιμετωπίζει πολλά πρωτόγνωρα προβλήματα. Παράλληλα όμως καλούμαστε να δώσουμε λύσεις και σε προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση αλλά ταυτόχρονα μας απασχολούν κι άλλα θέματα όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχουν προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή και ο διαδικτυακός εκφοβισμός που πρέπει οριστικά να λυθούν», λέει στο περιοδικό Time.

 

Εμείς το μόνο που έχουμε να της ευχηθούμε είναι να συνεχίσει να ονειρεύεται και να δημιουργεί, αποτελώντας έμπνευση για όλο τον κόσμο. 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -