ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η 3η ηλικία μαθαίνει να σερφάρει με Η/Υ στην Αγία Βαρβάρα

Την Πέμπτη 27-2-2020 ολοκληρώθηκε ένας ακόμη εκπαιδευτικός κύκλος εκμάθησης Η/Υ και χρήσης του διαδικτύου σε άτομα της 3ης ηλικίας.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με τη συνεργασία  της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Όλοι Μαζί Μπορούμε»-ΣΚΑΙ, του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI Instirure και με την εκπαιδευτική αρωγή του Μητροπολιτικού Κολεγίου, προσέφεραν  την δυνατότητα σε άτομα της 3ης Ηλικίας, να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση των Η/Υ και του διαδικτύου.

Τα μαθήματα εντάσσονται στις δράσεις για τη Δια Βίου Μάθηση στην Τρίτη Ηλικία και πραγματοποιήθηκαν δύο φορές την εβδομάδα στην σύγχρονη αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που έχει διαμορφωθεί στον 3ο όροφο του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων – Γ’  ΚΑΠΗ ( Αθανασίου Διάκου και Ματσούκα) .

Σύντομα θα ξεκινήσει νέος κύκλος μαθημάτων για τον οποίο, έχουν  ήδη δηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 20 άτομα.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στόχος των συγκεκριμένων μαθημάτων είναι η εξοικείωση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην ψηφιακή τεχνολογία.

Όλοι έχουν το δικαίωμα στη γνώση και στην πληροφόρηση. Οι ηλικώμένοι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να χειρίζονται την τεχνολογία, αρκεί κάποιος να τους δώσει αυτήνν την ευκαιρία.

Η γνωριμία τους με τη διαδικτυακή τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική και νοητική ευεξία τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σερφάρισμα στπο διαδίκτυο βοηθά στην αναδιοργάνωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και μπορεί όχι μόνο να επιβραδύνει αλλά και να αποτρέψει τη γεροντική άνοια και το αλτσχάιμερ.

 

 

 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button